WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De woontrend van dit moment: de monochrome trap

Deze nieuwste interieurtrend belooft veel bekijks, want hij creëert meer eenheid en rust in huis. Maak kennis met de trend van dit moment: de monochrome trap. Mono-wat? Eh ja, tijd voor uitleg.

In samenwerking met Ambiant

Alles-in-één

Het principe van de monochroomtrend is dat je een gehele ruimte in één kleur, patroon of materiaal hult. Schrik niet: de trend kan ook subtieler toegepast worden. Bijvoorbeeld met een meubel in dezelfde kleur als de muur of een vloer in hetzelfde materiaal als de trap. Het gaat er vooral om dat er niet gewerkt wordt met contrast, maar dat je kiest voor eenheid in een interieur.

Van catwalk naar huiskamer

De term monochroom werd oorspronkelijk op de catwalk geïntroduceerd waarbij modellen in compleet matchende outfits rondparadeerden. Zo bestond een outfit uit een blauwe blouse met een blauw jasje én een blauwe broek. Of een compleet denim of leren outfit. Alles geheel monochroom, dus. Niet veel later is deze trend ook door interieurfanaten opgepikt.

LEES OOK
Dit zijn de vloerentrends van het moment

Helemaal ondersteboven

De trap is de ideale plek om de monochroomtrend op toe te passen. Wedden dat die van jou ook wat extra liefde kan gebruiken? Het idee van een monochrome trap is dat je ‘m laat blenden met de rest van je interieur. En dat doe je eenvoudig door de pvc vloer door te trekken op de trap, zodat je niet alleen één geheel creëert maar ook rust.

Door de vloer door te trekken op de trap

creëer je rust

Van vloer tot trap

Ideaal hiervoor zijn de pvc vloeren uit de vtwonen by ambiant-collectie. De stijlvolle vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende patronen (van de klassieke visgraat tot stoere betonlook) en nauwelijks te onderscheiden van echt hout, beton en steen. Door de vloer door te leggen op de trap kies je voor een trap die past bij je interieur, onderhoudsvriendelijk en geluiddempend is en ook nog eens betaalbaar is.

Wil je ook zo’n onderhoudsvrije en stijlvolle vloer in huis? Ontdek de hele vtwonen by ambiant collectie of bestel eenvoudig een paar stalen.

nog meer: Samenwerking