De ultieme sfeermaker: zo plaats je sierlijsten en ornamenten in huis

In samenwerking met Het Schippertje

beeld vtwonen Beeld

Terug van eigenlijk nooit weggeweest: sierlijsten en ornamenten van gips. Dé manier om elke ruimte te voorzien van een klassieke, warme touch. Daarom: de mooiste huizen op een rij met alles wat je moet weten over sierlijsten en ornamenten.

Lees verder onder de advertentie

Orna-ment to be?

Of je nu in een moderne nieuwbouwwoning woont of klassieke elementen wilt terugbrengen in een jarendertighuis: ornamenten en sierlijsten kunnen in elk type interieur. Pak goed uit en ga voor de ultieme klassieke look, of houd het bij subtiele elementen: met sierlijsten kun je alle kanten op. Niet zo gek dat we ze terugzien in de mooiste Instagram-interieurs. Onder andere interieur-influencers Interior Junkie en de Huismuts wisten al hun weg naar sierlijstenkoning Het Schippertje te vinden waar de keuze in sierlijsten en ornamenten gigantisch is.

Instagram:  Beeld

Hallo, Instagram-interieur

Sierlijsten en ornamenten doen ontzettend veel met een ruimte. Zo zorgen ze direct voor meer karakter, zonder dat je per se met kleur of behang aan de slag hoeft (mag natuurlijk wel – het blijft jouw feestje). Met sierlijsten creëer je niet alleen een warmere uitstraling, maar kun je ruimtes ook subtiel uitlichten. Ideaal voor de woonkamer, maar ook mooi in de slaapkamer. Daarnaast zorgen rechthoekige wandlijsten ervoor dat een ruimte optisch groter lijkt. Ook leuk: kies in de wandlijst voor een andere kleur verf of behang. En wat te denken van verschillende vlakken boven of naast elkaar, sierlijk of juist strak. Inspiratie nodig? Bekijk de voorbeeldwanden van Het Schippertje.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Het perfecte plafondplaatje

Voor sierlijsten op het plafond heb je de keuze uit koof-, perklijsten of platte plinten. Een kooflijst of platte plint wordt helemaal tegen de rand geplaatst. Hiermee maak je een verbinding tussen het plafond en de wand. Perklijsten zijn vakken op het plafond die iets verder van de rand af liggen. Zo kun je bepaalde ruimtes benadrukken of juist uitlichten. Als finishing touch kun je kiezen uit verschillende ornamenten, zoals rozetten of ringen bij de lampen in je ruimte. Maak het zo statig of bont als je zelf wilt, of houd het strak en subtiel.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Een ovaal rozet kan een langwerpige ruimte nóg groter doen lijken en staat mooi boven een lang meubel zoals een eettafel.

Lees verder onder de advertentie

Uniek en handgemaakt

Ook fijn: sierlijsten hoeven geen megaproject te zijn. Het Schippertje, de grootste specialist in Nederland als het gaat om gipsen lijsten en ornamenten, kan al in één dag een verdieping omtoveren. Wil je een echt authentieke uitstraling, kies dan voor gips. Mooi en goed bestand tegen hitte en vocht, waardoor het materiaal niet snel gaat werken en er geen kieren ontstaan. Bovendien worden de gipsen sierlijsten ambachtelijk en lokaal met de hand gemaakt en zijn ze volledig circulair.

Weet jij al wat je wilt of wil je je liever laten adviseren? Het Schippertje biedt altijd deskundig advies en heeft een eindeloos assortiment van de beste kwaliteit. Tip: spiek nog even bij hun eerdere werk voor de nodige inspiratie.