WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De ideale bureaustoel: 5 dingen om op te letten

Begin vorig jaar dachten we na een paar weken weer op kantoor te zitten. Inmiddels is hybride werken de norm en blijft het thuiskantoor open for business. Een comfortabele bureaustoel – die er als het even kan óók nog knap uitziet – is dan wel zo fijn. Vijf dingen om bij de aanschaf van een nieuwe bureaustoel op te letten.

In samenwerking met Casba Wonen & Slapen

1. Lean on me: de rugleuning

Een fijne bureaustoel valt of staat met een goede rugleuning. Die zorgt namelijk voor een gezonde, actieve en comfortabele zithouding en hoort mee te geven als je naar achteren leunt. Zo wissel je actief voorwaarts werken en passief achterwaarts leunen – tijdens een telefoongesprek bijvoorbeeld – af. De Stressless bureaustoelen bij Casba hebben een glijsysteem en BalanceAdapt, waardoor de zitting én rugleuning je bewegingen volgen en extra ondersteuning bieden. De stoelen zorgen bovendien voor een betere bloedcirculatie en minder drukpunten op het lichaam. Je kunt kiezen uit vier designvarianten: een hoge of lage rugleuning en met of zonder armleuningen, zoals de Laurel Home Office met lage rugleuning en armleuning. 

2. In hoogte verstelbaar

De beste zithouding is een kwestie van je knieën in een precieze hoek van 90 graden houden. Ga daarom altijd voor een bureaustoel die in hoogte verstelbaar is en let op de minimaal en maximaal instelbare hoogte. Je wilt immers niet met je benen boven de grond bungelen en te laag zitten is ook funest voor een gezonde houding.

3. Kijk naar het totaalplaatje

Comfort boven uiterlijk? Twintig jaar geleden misschien, inmiddels zijn de meeste bureaustoelen ergonomisch én designproof. Alle reden om een stoel te kiezen die mooi is én bij je complete thuiskantoor past. Met hun lichte, slanke design, tientallen kleur- en stofopties en keuze uit een chroom of matzwart onderstel stem je de Stressless Home Office stoelen bij Casba met het grootste gemak op je interieur af. Onze favoriet? De London Home Office Low Back met verstelbare hoofdsteun.

En als je dan toch bezig bent je thuiskantoor optimaal in te richten: 7 paradepaardjes voor in de woonkamer.

4. Wees bereid te investeren

De prijs in bureaustoelenland varieert van honderd tot meer dan duizend euro. Voor ieder budget is een bureaustoel, maar bezuinig er niet op. Als je dagelijks uren zittend doorbrengt, doe je je fysieke en mentale gezondheid een groot plezier als dit op een kwalitatief goede bureaustoel is. Bespreek de aanschaf eventueel met je werkgever. Nu we massaal thuiswerken bieden veel bedrijven de mogelijkheid een bureaustoel op kosten van de zaak aan te schaffen.

5. Vergeet de bekleding niet

Verstelbare onderdelen zijn een must voor het juiste zitcomfort, maar vergeet ook zeker de bekleding niet. Natuurlijk moeten kleur en stof er mooi uitzien en matchen bij de rest van de aankleding, maar test altijd of de stof ook lekker aanvoelt en niet plakt, kriebelt of schuurt. Je zit er immers een groot deel van de dag op. Denk ook na over de soort stof: een leren bureaustoel ziet er chic uit en is makkelijk schoon te houden, een stoffen bureaustoel voelt doorgaans wat zachter en comfortabeler aan, maar een koffievlek poets je er misschien iets minder makkelijk vanaf. Moeite met kiezen? De Stressless Home Office stoelen zijn in heel veel verschillende soorten leer en stof verkrijgbaar bij Casba. 

6. Uitproberen maar!

Werk maken van je werkplek? In november opent multibrand woonwinkel Casba de eerste Stressless Home Office Studio van Nederland waar je alle nieuwe bureaustoelen kunt bewonderen én testen.

nog meer: Samenwerking