7 tips om de slaapkamer heerlijk knus te maken

beeld vtwonen Beeld

Zin om af en toe éven uit te tunen? Snappen we. Daarom laten we zien hoe je met een aantal simpele tips van je slaapkamer één knusse bedoening maakt. It’s me-time!

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Swiss Sense

Tip 1: Zacht van aard

Door te kiezen voor warme kleuren of zachte pasteltinten, geef je een ruimte een gevoel van geborgenheid. Denk hierbij aan fijne aardetinten, zoals beige, mosgroen, terracotta en oker. Of ga voor mooie pastellen en geef het iets meer karakter door het te combineren met accessoires van stoer staal. Breng balans aan in het geheel door er wittinten aan toe te voegen.

Exclusieve tips van Frans

In deze video deelt stylist Frans exclusieve tips voor het creëren van een fijne slaapsfeer én hoe je eenvoudig de styling aanpakt. Een absolute must-see als je met de slaapkamer aan de slag gaat!

Tip 2: Pillow talk

Met fluweelzachte lakens en aaibare kussens die het bed sieren, geef je de slaapkamer naast een luxueuze uitstraling ook een hoog neerplof-gehalte. Style het eenvoudig af met een plaid voor extra warmte en kies voor een stijlvol nachtkastje dat past bij het bed. Zo wordt de slaapkamer met gemak de meest knusse plek in huis.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Tip 3: De kracht van geur

Wie een goede neus heeft voor interieur, weet dat geur veel kan doen met de beleving van een ruimte. In de slaapkamer creëer je een fijne sfeer met geurkaarsen, geurstokjes of een heerlijk ruikend interieurparfum. Eén van onze favorieten: Forest Breeze van Swiss Sense. Hiermee haal je een heerlijke geurenmix van bloemen, hout en frisse lucht naar de slaapkamer voor een dagelijkse dosis rust en ontspanning.

Tip 4: Opgeruimd staat netjes

Hoewel het een cliché is, klopt het als een bus: een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd. Dus besteed in de ochtend enkele minuten aan het opmaken van je bed en zorg ervoor dat vuile kleding niet overal rondzwerft. Zo blijft de slaapkamer een fijne plek om je in terug te trekken.

Tip 5: Ideale bedpartner

Het belangrijkste meubel in de slaapkamer? Dat is toch wel het bed. Gemiddeld brengen we hier een derde van ons leven door, zo’n acht uur per dag. Een goed en comfortabel bed is dus belangrijk, maar het is óók de blikvanger in de slaapkamer. De boxspring Lifestyle by vtwonen Thyme combineert een slank, luchtig en stoer ontwerp met heerlijk slaapcomfort dat helemaal op jou kan worden afgestemd. Het hoofdbord maakt de knusse slaapkamer helemaal af!

Tip 6: Lichtjesfeest

Gebruik naast één centrale lamp ook kleinere verlichting om een fijne sfeer te creëren. Denk aan een nachtlampje, snoerverlichting of maak het extra knus door een aantal mooie kaarsen aan te steken. Doe dit laatste natuurlijk alleen als je zelf ook in de kamer bent.

Tip 7: Muurbloempje

Ben je op zoek naar een absolute wow-factor voor de slaapkamer, zónder dat het te druk wordt? Door een muur van mooi behang te voorzien, geef je de ruimte in een handomdraai meer sfeer. Ga voor een rustig patroon met warme kleuren voor extra gezelligheid. Ook kun je kiezen voor een losstaand paneel met een foto of stuk behang. Ideaal als behangen geen optie is óf als je regelmatig wilt switchen van interieur.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Shop the look

Ook zin om aan de slag te gaan met je slaapkamer? Shop hier de producten van Swiss Sense die stylist Frans in aflevering 1 van ‘Weer verliefd op je huis’ gebruikte voor de make-over. Zo creëer je eenvoudig een knusse ruimte met de luxe van een chique hotelkamer waar je het liefst nooit meer uitcheckt.

Bron: In samenwerking met Swiss Sense

Lees verder onder de advertentie