6 tips voor een waanzinnige make-over van de toiletruimte

In samenwerking met Geberit

beeld vtwonen Beeld

De kleinste kamer in huis is vaak een ondergeschoven kindje. Maar als je toch bezig bent met het restylen van de benedenverdieping, neem dan ook meteen de wc mee. Met deze tips krijgt de toiletruimte een waanzinnige make-over.

Lees verder onder de advertentie

Vaak is het toilet beneden de laatste ruimte die we onder handen nemen. Zonde eigenlijk, want het is juist een veelgebruikte ruimte, ook door gasten. Zo’n plek verdient het om stijlvol ingericht te worden. In aflevering 6 van Weer verliefd op je huis neemt stylist Marianne het toilet mee bij de inrichting van de hal. Ze laat zien dat je met een paar kleine aanpassingen – van een nieuwe douchewc tot stijlvolle accessoires – het toilet echt kunt betrekken bij het interieur.

Hieronder zes tips om de toilet een geweldige touch-up te geven:

1. De truc met de spiegel

Een gouden tip om het kleinste kamertje optisch groter te laten lijken: hang een spiegel op. Zo creëer je in een handomdraai een chique sfeer op het toilet. Het is bovendien heel praktisch, want na elk toiletbezoek werp je zo een snelle blik in de spiegel. Is je haar niet uitgezakt, zit je make-up nog on-fleek? Win-winsituatie dus.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

2. Schoon, schoner, schoonst

Het belangrijkste onderdeel van de toiletruimte is natuurlijk de wc zelf. Weleens gedacht aan een douchewc? Marianne kiest in Ede voor de AquaClean Mera Comfort douchewc van Geberit. Dankzij de unieke WhirlSpray douchestraal reinig je je onderlichaam optimaal en dat zorgt de hele dag voor een schoon en fris gevoel. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen deze natuurlijke wc-hygiëne met water verkiezen boven papier. De douchewc heeft daarnaast nog meer comfortfuncties, zoals automatische geurzuivering en een verwarmde wc-zitting (hoe luxe in de winter). Ook fijn: met behulp van de afstandsbediening stel je de douchewc naar je persoonlijke voorkeur in.

3. Creatief met behang

Een andere manier om de wc een upgrade te geven is door te kiezen voor behang op de muur. Dat heb je in allerlei kleuren en motieven, denk aan een geometrisch patroon met gouden accenten of een tropisch motief met bloemen en vogels. Behang in het toilet onhandig of onhygiënisch? Nee hoor, er bestaat ook waterafstotend behang dat je heel makkelijk afneemt.

4. Hallo extra opbergruimte

Handen wassen hoort erbij: een kleine fontein op de wc is dus wel zo praktisch en hygiënisch. Marianne kiest voor een fontein met onderkast uit de Geberit iCon badkamerserie. Slim, want zo heeft het gezin uit Ede er ook meteen extra opbergruimte bij. Toiletrollen, schoonmaakproducten en handdoeken zijn zo altijd netjes uit het zicht.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

5. Voeg sfeermakers toe

Als de basis van het toilet staat, begint het leukste werk: sfeer creëren. Want ook al is de ruimte niet groot, een beetje aankleding doet wonderen. Hang bijvoorbeeld een bos droogbloemen op en zet geurstokjes of -kaarsen neer. Minimale moeite, maximaal effect. Zorg ook voor een paar leuke boeken en tijdschriften in de flexibele wandboxen van Geberit.

6. Maak het persoonlijk

Last but not least: geef de toiletruimte een persoonlijk tintje. Zet een paar fotolijsten neer, maak een collage van polaroids of fleur de muur op met een ingelijste poster of schilderij, zo heb je altijd iets leuks om naar te kijken. Tip: kies liever niet voor een te drukke afbeelding of print, dit verkleint de toch al kleine ruimte.

Lees verder onder de advertentie

Kan jouw toiletruimte ook een make-over gebruiken? Ontdek alle voordelen van de AquaClean douchewc op de speciale vtwonen omgeving op de website van Geberit en gun jezelf een fikse upgrade van het kleinste kamertje van het huis.