5 slimme redenen om nu te kiezen voor slimme led-verlichting

In samenwerking met WiZ en Philips Smart LED

beeld vtwonen Beeld

Koude dagen vragen om warme verlichting. Verlichting die slim, dimbaar en uiteraard ook energiezuinig is. Goed nieuws: led-verlichting heeft dat allemaal. Vijf redenen om het nieuwe jaar stralend te beginnen en alle lichtpunten in huis te vervangen door slimme, sfeervolle led-lampen.

Lees verder onder de advertentie

1. Warm en sfeervol

Wie bij led-verlichting denkt aan kille tl-lampen en koele spots, moeten we dringend even bijpraten. Led-lampen kunnen juist heel warm en sfeervol zijn. Het enige waar je op moet letten is de lichtkleur, bij led-lampen is dit uitgedrukt in Kelvin (K). Hoe lager de K-waarde, hoe warmer de kleur van de lamp. Een led-lamp met 4000 K geeft koelwit licht, led met 2700 K staat garant voor warm-wit licht. Het fijne aan de Philips Smart LED Spot met GU10-fitting is dat je met een lichtkleurenrange van 2700 tot 6500 K werkelijk alle kanten op kunt.

2. Slim doen: dimmen

Om in huis de juiste sfeer te creëren, is het fijn als je lampen kunt dimmen. Led-lampen zijn niet alleen dimbaar, je hebt vaak ook meteen keuze uit een heel scala aan lichtkleuren. Neem de WiZ Squire tafellamp. Met één druk op de knop zet je deze slimme sfeermaker op fris, helder daglicht. Handig als je met een boek op de bank ploft. Tv-avond met je kinderen? Dim de WiZ Squire dan naar zacht warm-wit licht. Dimmen, feller zetten, of alle lampen automatisch instellen: met de WiZ-app heb je keuze uit wel 16 miljoen kleuren en zorg je heel eenvoudig overal in huis voor licht dat perfect past bij jouw dagritme en stemming.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

3. Handige sensor

De buitenverlichting of nachtlamp op de overloop: soms is het fijn als een lichtbron vanzelf aanspringt. De slimme en draadloze WiZ-bewegingssensor voor binnen is er zo een. Zodra je langsloopt, gaat de lamp aan. Spot de sensor geen beweging meer, dan gaat de lamp vanzelf uit. De WiZ-bewegingssensor werkt op het bestaande wifinetwerk in huis, heeft verschillende lichtkleuren en werkt met alle WiZ Connected-producten. Extra fijn: het installeren is zo makkelijk, dat iedereen dit kan. Kijk, dáár kun je mee thuiskomen.

beeld vtwonen Beeld

4. Energiezuinig

Led-lampen zijn goed voor de sfeer én voor de portemonnee. Een led-lamp is veel zuiniger dan een gloei- of halogeenlamp. Ter vergelijking: led-verlichting verbruikt maar liefst 90 procent minder energie dan een gloeilamp en 85 procent minder energie dan een halogeenlamp. Dat ga je dus zeker terugzien op de energierekening. Ga voor de matte Philips Smart led-lamp met E27-fitting (of een andere led-lamp uit de Philips Smart LED-collectie) en bekijk via de WiZ-app – wel even met de lamp koppelen, maar is gelukkig zo gedaan – precies hoeveel energie de lamp verbruikt. Dat is pas een slim lichtplan!

Lees verder onder de advertentie

5. Lange levensduur

Led-lampen mogen in aanschaf dan iets duurder zijn dan gloeilampen, door de energiebesparing heb je er véél langer plezier van. De feiten: een gloeilamp heeft gemiddeld 1000 branduren, een led-lamp heeft een levensduur van maar liefst 15.000 branduren. Tel uit je winst. Bonuspunten voor de slimme led-lampen van WiZ: waar ter wereld je ook bent, met de gekoppelde WiZ -app – die werkt op de wifi van thuis – zet je in één klik alle lampen uit – óf juist aan.