WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 belangrijke voordelen van een kokendwaterkraan in de keuken

Wie is er niet dol op items die het leven iets makkelijker maken? Liefst mooi vormgegeven én praktisch. De kokendwaterkraan is er zo een. Wellicht halen deze voordelen je over de streep.

In samenwerking met Quooker

blauwe tegels kraan

1. Minder tijd, meer gemak

Je werk, partner, vriend(inn)en en kinderen vragen allemaal flink wat tijd van je. En dan moet er vast ook nog gesport en het liefst elke avond een gezonde maaltijd op tafel getoverd worden. Hoe fijn is het dan als er direct kokend water uit de kraan komt? Dat zijn toch weer een aantal kostbare minuten. Bovendien is instant kokend water niet alleen fijn tijdens het koken; direct een kop thee kunnen zetten, een ei koken of blancheren of vies bestek en gebruikte pannen afspoelen gaat ook een stuk sneller. Wat een gemak!

2. Energie besparen

Goed voor de aarde zorgen wordt steeds belangrijker. Een Quooker-kraan bespaart niet alleen tijd, maar ook energie en dus geld. Hoe dat kan? Je hoeft geen water meer te koken voor het bereiden van maaltijden doordat het Quooker-systeem water in een vacuüm geïsoleerd reservoir bewaart. Deze plaats je in het keukenkastje. Hierdoor wordt er maar heel weinig energie (10 watt om precies te zijn, in stand-by stand) verbruikt om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Fijn voor het milieu en voor de eigen energierekening.

3. Kokendwaterkraan tegen waterverspilling

Gebruik je de waterkoker voor een kop thee, dan zit deze vast automatisch veel te vol. Zonde, want dat water gebruik je niet. Met direct 100°C kokend water uit de kraan is waterverspilling verleden tijd, want je tapt altijd de gewenste hoeveelheid. Bovendien verspil je met een Quooker COMBI(+) reservoir geen water meer door de kraan te laten lopen tot er eindelijk warm water uitkomt. Met deze kokendwaterkraan haal je niet alleen direct kokend, maar ook warm water uit de kraan. Een COMBI reservoir mengt koud leidingwater met kokend water en een COMBI+ reservoir is aangesloten op zowel de koud- als de warmwaterleiding. Handig!

grijs aanrecht kraan

4. Extra veilig

Loopt er thuis een kind rond met grijpgrage handen? Dan ren je ongetwijfeld weleens met bonzend hart naar de keuken, omdat de waterkoker aanstaat en je peuter het aanrecht als klimwand gebruikt. Hoewel de gedachte van direct kokend water uit de kraan voor sommigen misschien eng klinkt, is een Quooker-kraan juist heel veilig. Door de kindveilige bedieningsknop kan geen enkel kind zomaar kokend water tappen. Bovendien kan een Quooker-kraan niet omvallen zoals een waterkoker. Ook licht de lichtring op als er kokend water wordt getapt.

Mocht je toch per ongeluk met je hand onder de kokendwaterstraal komen, dan heb je ‘m waarschijnlijk teruggetrokken voordat je je echt verbrandt. Dit komt omdat de kokendwaterstraal niet massief is: hij bestaat uit druppeltjes. Dat is een groot verschil met de massieve plens water die je over je heen krijgt als de waterkoker omvalt. Deze kan in één klap ernstige brandwonden veroorzaken.

5. Óók voor gekoeld en bruisend water

Dat een Quooker-systeem zorgt voor direct 100°C kokend en warm water, mag duidelijk zijn. Met de Quooker Cube heb je daarbij altijd gekoeld en bruisend water in huis. Fijne bijkomstigheid: je bespaart hiermee plastic en ruimte in de keuken. Ook hoef je niet meer te sjouwen met flessen uit de supermarkt. Hoe luxe is dat!

Wist je dat een Quooker-kraan in iedere bestaande keuken geplaatst kan worden? Je kunt je huidige keukenkraan dus gewoon vervangen. Ook benieuwd naar de voordelen van een Quooker-kraan in huis? Stel ‘m online helemaal zelf samen. Er zijn diverse modellen en finishes beschikbaar waardoor er altijd een Quooker-systeem is dat perfect bij je keuken past.

nog meer: Samenwerking