WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 praktische tips voor een duurzamer interieur

Driedubbelglas, zonnepanelen en als het past ook nog een warmtepomp: we verduurzamen en masse onze huizen. Maar hoe zit het met de binnenkant? Wat valt er in ons interieur te verduurzamen? 5 tips om er meteen mee aan de slag te gaan.

In samenwerking met Casba Wonen & Slapen

Ga voor kwaliteit

Bezuinig niet op de meubels die je iedere dag gebruikt. De kans dat je die goedkope bank binnen drie jaar aan de straat moet zetten is groot. Investeer liever in designmeubels van écht goede kwaliteit. Misschien iets duurder, maar ze gaan veel langer mee en worden met de jaren zelfs alleen maar mooier én waardevoller. De collectie woon-, slaap- en designmerken van interieurwinkel Casba barst van de topmerken, zoals Auping, Natuzzi, bert plantagie, Leolux en Nolte.

Bank van Trendhopper uit de ‘100 stoffen collectie’.

Kies eerlijke materialen

Van ecologische muurverf tot een eikenhouten vloer: kies natuurlijke en gerecyclede materialen om je interieur stap voor stap te verduurzamen. Natuurlijke materialen zijn stevig, gaan lang mee en zijn vaak eenvoudig te repareren. Rotanstoelen, een wollen plaid, rieten manden, tafel van kurk en een bamboe vloer; de mogelijkheden zijn eindeloos!

Van Hollandse bodem

Casba’s bestsellers bert plantagie, Leolux, Auping en Bree’s New World mogen dan een internationale uitstraling hebben, de designmerken zijn oer-Hollands en worden op eigen bodem geproduceerd. Voor Nederlandse merken kiezen betekent minder transport en een kleinere footprint. Kun je geen Nederlands alternatief vinden? Vraag jezelf dan af waar het item vandaan komt, wie het gemaakt heeft en welke materialen gebruikt zijn. 

Circulair matras ‘Evolve’ van Auping.

Doe maar circulair

Verschillende merken proberen steeds duurzamer te produceren. Recycling, upcycling, downcycling en circulariteit, je raakt bijna de weg kwijt in alle duurzame termen. Circulariteit is de meest ultieme vorm van recyclen. Het betekent dat alle onderdelen weer hergebruikt kunnen worden. Zo wordt de kringloop gesloten. Een mooi voorbeeld hiervan is het eerste circulaire matras, de Auping Evolve. Alle onderdelen van dit matras worden keer op keer hergebruikt voor een nieuw matras. Zo blijven alle onderdelen waardevol en is er geen afval. 

De stof van deze bank van Trendhopper is gemaakt van petflessen.

Trends zijn geweldig ter inspiratie, maar laat ze niet je complete interieur bepalen en ontwikkel een eigen stijl. Op een trendgevoelig interieur raak je sneller uitgekeken omdat het vaak toch niet helemaal ‘eigen’ voelt. Maak een moodboard en shop tijdloze items die bij jouw persoonlijke smaak passen. Kom je er zelf niet uit? Laat je dan adviseren.

Happy hergebruik

Gooi meubels nooit zomaar weg, kijk of je er een ander blij mee kunt maken of probeer er met een andere bril naar te kijken. Vaak kun je een item met een paar simpele aanpassingen een heel nieuwe functie geven. Een oude commode tover je met wat zaag- en schilderwerk bijvoorbeeld in een handomdraai om tot een origineel badkamermeubel. Iets een tweede leven geven is niet alleen duurzaam, het geeft óók veel voldoening. Geen handige Harry? De lokale timmerman helpt je graag. 

nog meer: Samenwerking