4x voor en na: dit kan natuurlijk licht met je huis doen

In samenwerking met Velux

beeld vtwonen Beeld

Het huis een metamorfose geven? Dan denk je waarschijnlijk al snel aan een fikse verbouwing of renovatie, maar wist je dat meer daglicht je huis er ook totaal anders uit kan laten zien. Zeker als je de hoogte opzoekt. Kijk maar naar deze 4 voorbeelden.

Lees verder onder de advertentie

Natuurlijk licht is gezond

Van keuken tot zolder, en van trapgat tot woonkamer. Natuurlijk licht in huis zorgt ervoor dat je fijn en comfortabel woont. Bovendien heeft daglicht een positief effect op je gezondheid, humeur en nachtrust. Zeker nu we veel thuis zijn, is het geen overbodige luxe om te kijken wat extra natuurlijk licht voor jouw huis én woonplezier kan betekenen.

VOOR:

NA:

Lees verder onder de advertentie
VOOR Beeld
NA Beeld


Wow-effect

Heb je een woonkamer waar licht slechts aan één zijde de ruimte binnen kan stromen of smalle raampartijen waardoor de kamer erg donker is? Door een dakkapel te monteren, haal je niet alleen een bak licht naar binnen, maar laat je het plafond ook hoger lijken en zorg je voor extra ruimte. Zo krijgt de woonkamer een complete metamorfose. In combinatie met de openslaande deuren is de ruimte nu een heerlijke, lichte plek geworden met een warm, open karakter.

VOOR Beeld

Sterrenhemel

In veel badkamers ontbreekt het aan daglicht. Zonde, want ook hier doet licht wonderen voor de ruimte. Een dakraam in het plafond zorgt niet alleen voor natuurlijke ventilatie (dag schimmels en vochtplekken!), maar is ook een echte eyecatcher. En hoe romantisch is het om ’s avonds in bad te zitten terwijl je kijkt naar de sterren boven je.

Lees verder onder de advertentie

VOOR:

NA:

VOOR Beeld
NA Beeld

Bron van licht

Het trapgat is in veel woningen wat donker en somber. Zonde! Door meerdere dakramen naast en boven elkaar te plaatsen, wordt de ruimte gevuld met licht. Het resultaat? Een fijne plek waarin je heerlijke hoekjes kunt creëren, voor jezelf of voor de kinderen.

Lees verder onder de advertentie

De hoogte in

Een donkere werkkamer op zolder maak je in één klap lichter door te kiezen voor meerdere raampartijen. Door ze niet alleen naast, maar ook boven elkaar te plaatsen creëer je een zee aan licht. Hierdoor lijkt de werkruimte niet alleen ruimer, maar weet je ook zeker dat er altijd voldoende frisse lucht is. Wel zo fijn voor je gezondheid. Bovendien zorgt al dat directe daglicht voor een productiviteitsboost van heb-ik-jou-daar. Win-winsituatie, dus.

VOOR:

NA:

Lees verder onder de advertentie
VOOR Beeld
NA Beeld

Ook meer daglicht in huis? Of behoefte aan meer inspiratie over hoe licht jouw huis kan transformeren? Kijk dan op de site van Velux en bekijk wat daglichtoplossingen voor jouw huis kunnen doen.

Lees verder onder de advertentie