WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4 slimme tips: zo shop je veilig online de mooiste woonparels

Vintage woonparels die voor een prikkie zijn gekocht op Marktplaats of een ander online platform zijn jaloersmakend. Wie wil dat nou niet? Daarom vier tips voor een snelle, veilige en succesvolle zoektocht. Speur-ze!

In samenwerking met Univé

1. Zoek slim

Natuurlijk kun je uren, dagen of zelfs weken scrollen tot je een paar Eames-stoelen of een rotan kast vindt. Efficiënter is het om op Marktplaats een specifieke zoekopdracht in te stellen. Noem niet alleen het product, maar ook het zoekgebied, de conditie van het product en eventueel de prijs. En zorg dat er dagelijks Marktplaats-zoekopdrachten op je mobiel of via de mail binnenkomen.

2. Wees voorzichtig

Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo. Wordt er een gloednieuwe bank of een ‘echt’ kunstwerk voor bijna nop aangeboden? Dan is de kans groot dat er iets niet klopt. Wees daarom voorzichtig, dat is de beste manier om cybercrime te voorkomen. Twijfel je over een mogelijke aankoop? Bel dan met Cyberhulp van Univé, de experts kijken graag met je mee. Hier kun je 24/7 terecht voor antwoorden op je vragen en tips. Zo helpt Univé om met een veilig gevoel online vintage woonschatten te shoppen.

3. Scoor op social media

Ook op social media kun je voor een prikkie echte woonparels vinden. Zo zijn er tal van kleine ondernemers en woonwinkels die via Instagram en Instagram Stories hun producten verkopen. Soms shop je de items direct via Instagram, maar ook kan het voorkomen dat je de verkoper een DM (privébericht) moet sturen bij interesse. Twijfel je aan de betrouwbaarheid? Neem dan eerst contact op met de experts van Univé Cyberhulp en kom niet voor vervelende verrassingen te staan.

4. Shop in de buurt

Dichtbij huis zoeken is niet alleen makkelijk en snel, maar vaak ook veiliger, omdat er contant kan worden afgerekend. Toch digitaal betalen? Doe dit op een veilige manier. Zo biedt Marktplaats de optie om gelijk over te steken. Je betaalt dan pas als je het product in huis hebt. Vraagt een koper of verkoper je om 1 cent over te maken? Dit is een veelgebruikte truc om toegang tot je bankrekening te krijgen, niet doen dus. Vertrouw je het niet? De experts van Univé Cyberhulp kunnen je adviseren.

Zeker en veilig

Cyberhulp is standaard beschikbaar voor alle klanten van Univé en helpt je zowel thuis als online aan een zekerder gevoel. De helpdesk is 24/7 bereikbaar voor gratis advies. Kijk op unive.nl/cyberhulp voor meer informatie.

nog meer: Samenwerking