WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dat zit goed! 4 creatieve woonoplossingen voor maximaal zitplezier

Een zithoek of eetruimte inrichten kan best een uitdaging zijn. Vooral als je het net even anders wilt aanpakken. Daarom tippen wij vier creatieve woonoplossingen, te zien in Weer verliefd op je huis en in de gloednieuwe vtwonen Stijl Studio’s bij Eijerkamp.

In samenwerking met Eijerkamp

vtwonen Stijl Studio Casa Cocoon bij Eijerkamp

Hoe luxe: een eetkamerbank 

Uitgekeken op de klassieke eettafel met vier of zes dezelfde stoelen? Dan is een eetbank een knappe en comfortabele oplossing. Bijkomend voordeel is dat je er flink wat ruimte mee wint: je kunt de bank immers strak tegen de muur plaatsen. Zo heb je een compacte eethoek mét lekker veel zitruimte. Stylist Fietje koos in aflevering 9 van Weer verliefd op je huis voor een eetbank gecombineerd met een ovale tafel en gebloemde eettafelstoelen. De eethoek in Woudenberg komt zo veel beter tot zijn recht. Meer ruimte tot je beschikking? Dan is een hoekbank met rugleuning ook erg fraai, zoals in de gloednieuwe vtwonen Stijl Studio Casa Cocoon, exclusief te zien bij Eijerkamp Zutphen en Veenendaal.

vtwonen: weer verliefd op je huis seizoen 17 – afl. 9 – Woudenberg
vtwonen: weer verliefd op je huis seizoen 17 – afl. 9 – Woudenberg

vtwonen Stijl Studio Atelier Nomad bij Eijerkamp

‘Mix en match verschillende eetkamerstoelen in hetzelfde kleurenpalet

voor een speels effect’

Kleurrijke mix & match

Wie durft, maakt van de eethoek een bonte verzameling van vormen en materialen. Zo zien we in de vtwonen Stijl Studio Atelier Nomad een combi van verschillende stoelen in hetzelfde kleurpalet. Van de iconische Panton Chair van Vitra (een designklassieker) tot een duurzaam oranje exemplaar van gerecycled polyester. Een poef biedt uitkomst wanneer er extra gasten komen. Bang dat het een allegaartje wordt? Welnee, daar zorgt de ronde eettafel voor. Die vormt het centrale middelpunt en verbindt alle spectaculaire rood- en oranjetinten met elkaar. Het resultaat is speels, maar er is toch eenheid. Zeker wanneer je de kleuren laat terugkomen in de kussens en accessoires op tafel.

vtwonen Stijl Studio Golden Getaway bij Eijerkamp

XXL-loungeplek

De statementbank is een blijvertje. Steeds vaker maken we van de bank dan ook het middelpunt van de woonkamer. En hoe! Een pronkstuk in de vtwonen Stijl Studio Golden Getaway is de halfronde bank, uitgevoerd in een okergele stof. Die maakt, in combinatie met het aaibare zachte kleed en de vele kussens, van de zithoek een soort XXL-zitkuil. Als dat geen fijne plek is om gezellig samen te komen met familie of vrienden. Ook het warme kleurpalet, geïnspireerd op de gouden uren van de zon, straalt geborgenheid uit. Fluffy stoffen maken deze ultieme relaxplek helemaal af.

vtwonen Stijl Studio Hidden Lodge bij Eijerkamp

Plof maar neer

Toch meer fan van een klassieke opstelling in de zithoek? Ook dat kun je groots aanpakken, bewijst de vtwonen Stijl Studio Hidden Lodge. In de royale zithoek nodigt de comfy loungebank uit tot een avondje nietsdoen. De volumineuze kussens zorgen voor optimaal zitcomfort. Twee robuuste houten fauteuils bieden extra zitruimte en zijn voorzien van een diepe, zachte loungezitting. Hoge ploffactor? Check! Het fijne van deze opstelling is dat je flexibel bent om de stoelen en bijzettafels te draaien of verplaatsen. het is maar net wie er over de vloer komt. En door het uitgebalanceerde kleurpalet in zachte grijstinten vormt alles een kloppend geheel. Kaarsen aan, dekentje erbij: tijd voor een spannende film of goed boek.

Ook zin om de zit- of eethoek aan te pakken? Maar weet je niet waar te beginnen? De interieuradviseurs van Eijerkamp helpen je graag tijdens een persoonlijk interieuradvies.

nog meer: Samenwerking