WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Alles wat je moet weten over rolgordijnen

De trend voor een rolgordijn is eenvoud. Rolgordijnen hebben meestal eenvoudige, basic tinten en materialen. Zilverkleurige en metallic rolgordijnen zijn een spannende nieuwigheid.

Rolgordijn

Een rolgordijn hoeft niet suf en lelijk te zijn. Er zijn tegenwoordig hele mooie rolgordijnen, in kekke prints of met subtiele tekeningen, die net wat meer opvallen. Rolgordijnen zijn er verkrijgbaar voor rechte ramen, maar ook voor een schuin zolderraam zijn er verschillende producten die op het draai/kiepraam worden bevestigd. Bijvoorbeeld Nano rolgordijn, Duette Shades of Plissé Shades van Luxaflex. Deze soort gordijnen kunnen echt een toevoeging zijn aan je interieur. Maar natuurlijk zijn ze ook nog steeds functioneel, het zijn een van de beste gordijnen om te verduisteren.

Inspiratie

Er zijn veel leuke ideeën met gordijnen, bijvoorbeeld rolgordijnen met een tekst erop. Of kies eens voor half transparante gordijnen, zodat dat beetje zonlicht toch nog binnenkomt. Wil je dat het graag donker is in de kamer? Combineer ze dan met andere hangende gordijnen, zorgt bovendien voor een chique effect. Kijk voor meer inspiratie bij wooninspiratie. Ook leuk: een fotogordijn.

Bloemengordijn

Op een rustige basis kun je fijn knallen met kleurige gordijnen. En mixen met andere dessins kan ook, als de kleuren maar in dezelfde kleurengroep zitten. Maak van een oud bloemenrolgordijn een nieuwe. Rol het gordijn helemaal af en plak de ene zijde van het klittenband langs de randen. De andere zijde van het klittenband plak je op de bloemenstof. Op elkaar leggen en je nieuwe rolgordijn is klaar! Meer ideeën met bloemen vind je hier of lees meer over bloemetjesgordijnen.

Meer weten over raambekleding? Kijk bij de top 10 wat je niet wist over raambekleding.

Zoek je meer meubels en woonaccessoires? Je vindt ze in de shop van vtwonen.

Shoppen

Op zoek naar meer rolgordijnen? Wij hebben hieronder alvast een selectie voor je gemaakt.


Bron: vtwonen

nog meer: raamdecoratie