WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zuid-Afrikaans designmerk Lemon opent showroom in Amsterdam

Tijdloze items, interessante vormen en de mooiste mid-century ontwerpen: bij designmerk Lemon ben je aan het juiste adres. Het duurzame ontwerpbureau uit Zuid-Afrika opende onlangs z’n eerste Europese showroom. Naast Johannesburg en Kaapstad is hun prachtige wooncollectie nu ook in hartje Amsterdam te bewonderen.

Designliefhebbers opgelet!

Lemon is opgericht door twee Zuid-Afrikaanse broers uit Johannesburg bestaat al zo’n 15 jaar. Ze ontwerpen en produceren ambachtelijk behang, kunstwerken, banken, tafels, fauteuils en meer, in samenwerking met lokale ontwerpers en makers uit Zuid-Afrika. Een ontwerp is volgens Lemon pas goed als het doordacht is. ‘We streven er altijd naar om stukken te maken die zowel nuttig als decoratief zijn. Het draait het om de balans tussen het praktische en het esthetische, met oog voor detail’. Nu het merk ook in Amsterdam te vinden is, hoopt mede-eigenaar Kevin in de toekomst ook samen te werken met jonge Nederlandse ontwerpers.

Wat kun je verwachten?

De ingetogen, tijdloze en veelzijdige ontwerpen van Lemon doet onze vtwonen-redactie denken aan de mid-century woonstijl. Lemon verkoopt onder meer tafels, dressoirs, banken, fauteuils en woonaccessoires, maar de focus ligt op schilderijen, artwork, prints en behang. Hiervoor werkt het merk samen met verschillende, onafhankelijke illustratoren en kunstenaars. Het resultaat? Unieke, kleurrijke kunstwerken die een pronkstuk vormen in elke ruimte.

LEES OOK:
Modern design: mid century modern stijl anno nu

Ambacht en duurzaamheid

Vakmanschap is belangrijk voor het woonmerk: ‘We werken samen met zowel jonge als gevestigde ontwerpers. Zuid-Afrika is een rijke bron van raw en onbekend talent en het is onze missie om deze lokale industrie te ondersteunen’, vertelt de eigenaar. De items van Lemon zijn ontworpen om generaties lang mee te gaan en hebben – naar eigen zeggen – geen houdbaarheidsdatum. Dat zie je goed terug in de designs: deze zijn tijdloos en gemaakt van duurzame materialen van hoge kwaliteit. Bovendien worden de meeste items uit de collectie volledig met de hand gemaakt.

Lemon Amsterdam: voor op de hotspot lijst

De nieuwe showroom in Amsterdam straalt hetzelfde, warme huiskamergevoel uit als de collectie van het ontwerpbureau. Dankzij het gebruik van veel natuurlijke en eenvoudige materialen, komen de tijdloze meubels, prints en behang het best tot hun recht. Benieuwd geworden? Je vindt de showroom van Lemon op Herengracht nummer 141 en bent op afspraak van harte welkom.

nog meer: nieuws