WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zien: het waanzinnige huis van De Huismuts staat te koop

Rachel van Sas, ook wel bekend als ‘De Huismuts’, deelt regelmatig de meest jaloersmakende interieurkiekjes met haar Instagram volgers. Binnenkort verruilt zij, samen met man en kinderen, Den Bosch voor het pittoreske Heusden. Hun Brabantse stadswoning staat daarom nét op Funda. En geloof ons: die wil je echt even van binnen zien…

De verhuisplannen

Rachel is interieurdesigner, influencer, vakantiepark-eigenaar, moeder én best-selling auteur. tja, wat kan deze vrouw niet? Via Instagram liet zij onlangs weten deze prachtige woning in de stad te gaan verruilen voor een parel in de polder, gelegen in het Brabantse Heusden. Na een verbouwing wil Rachel hier een stijlvol guesthouse naast haar nieuwe woning openen.

Fundaparel

Terug naar het huis dat nu te koop staat: deze prachtige benedenwoning met achterhuis komt uit 1912 en ligt aan de rand van het centrum van Den Bosch. De woning is in totaal 143 vierkante meter groot en beschikt onder meer over vier slaapkamers, een voor- en achtertuin, twee luxe badkamers en een waanzinnig mooie keuken.

Een zwarte keuken met twist

In het interieur heeft Rachel veel authentieke elementen intact gehouden en/of toegevoegd. Denk aan de vele sierlijsten op de muur (gevuld met behang), terrazzovloer, paneeldeuren en glas-in-lood ramen. In combinatie met de stoere, zwartgelakte kozijnen, plinten, radiatoren en deuren geeft dit een chique en warme look. Ook is er gekozen voor een zwarte statement keuken met prachtig marmeren aanrechtblad dat ook verticaal doorloopt. De combinatie met de warme, houten vloer en wandplank zorgt voor een unieke draai aan de populaire zwarte keuken.


LEES OOK
Dit is het duurste huurhuis in Nederland

It’s all in the details

Ook in de hal komen de sierlijsten met het behang en de zwarte accenten terug, wat zorgt voor eenheid in de woning. De plafonds in de slaapkamers zijn meegeschilderd voor een knus effect. Hierbij koos de Huismuts telkens een kleur die terugkomt op de wand. Werkelijk overal is over nagedacht: dat blijkt wel uit de details zoals het matchende deurbestek, hoofdbord van het bed en messing gouden kranen.

De stijl van De Huismuts bij jou thuis

Aan al dit moois hangt – niet geheel verrassend – een flink prijskaartje: het huis staat momenteel op Funda voor € 875.000,- kosten koper. Iets boven je budget? Geen zorgen, met deze drie budgettips haal je de stijl van De Huismuts in huis, voor een prikkie:

  • Door je plinten, deuren, kozijnen en eventueel radiatoren te schilderen, geef je het interieur een compleet nieuwe vibe. Vind je zwart te hard? Natuurlijk kun je ook kiezen voor een andere kleur voor een luchtigere look. Let wel op dat je deze accenten allemaal dezelfde kleur geeft, voor een chic en rustig geheel.
  • Voeg sierlijsten toe voor meer karakter en verf deze in dezelfde kleur als de wand. Eventueel kun je ze nog wat meer laten schitteren door er een stuk behang in te plakken, zoals Rachel door haar hele huis deed.
  • Vervang de greepjes, deurklinken en eventueel kranen in je woning voor zwarte of messingkleurige varianten. Een paar nieuwe deurknoppen kunnen al een wereld van verschil maken. Ook hierbij geldt: zorg dat je overal voor dezelfde kleur kiest, zodat het geheel niet rommelig wordt. Vergeet ook de ijzerkleurige verlichting en gootsteenstop niet.
nog meer: nieuws