WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zien: de kleurrijke collectie van H&m home x India Mahdavi

H&m home is nu een wel héél toffe samenwerking aangegaan. Ze presenteren een nieuwe collectie ontworpen door India Mahdavi, aka ‘de koningin van kleur’ in de wereld van design en architectuur. Van handgemaakt keramiek en textiel in natuurlijke materialen tot kussenhoezen en beddengoed in zonnige kleuren: wij willen alles.

Ambacht en volop kleur

Design- en interieurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met deze exclusieve collectie van H&m home en India Mahdavi. Deze bestaat onder meer uit keramieken borden, serveerschalen en vazen, maar ook uit bijzonder textiel in natuurlijke materialen zoals kussens, een deken en een groot vloerkleed. Alles in vrolijke, zomerse kleuren. Vakmanschap staat centraal bij de ontwikkeling van deze collectie: India koos zelf lokale, Europese fabrikanten met wie ze gemeenschappelijke waarden deelt.

LEES OOK:
Waanzinnig: 3 x kleurrijk wonen zoals Carice van Houten

Geïnspireerd op de zon

De ontwerpfilosofie van India Mahdavi? Met haar designs wil ze laten zien dat de kleuren, materialen en vormen in huis je kunnen opvrolijken. De verblindende kleuren die je ziet als je je ogen sluit in de felle zon was haar inspiratie voor deze samenwerking. Dit zie je terug in het kleurverloop van de items, felle tinten en onscherpe graphics. ‘We wilden een poëtische en doordachte collectie creëren, met de nadruk op ambachtelijke kwaliteit en vrolijke kleuren’, vertelt Evelina Kravaev-Söderberg, Head of Design bij H&m home.

Over India Mahdavi

De Frans-Iraanse interieurontwerper en architect is al meer dan twintig jaar een waar icoon in de ontwerpwereld. India’s werk in onder andere restaurants, bars en hotels – in steden als Londen, Miami, Parijs, Tokio en New York – staat bekend als ’s werelds meest fotogenieke interieurs. Een deel hiervan is zelfs vastgelegd in haar gelijknamige boek dat vorig jaar uitkwam.

De collectie in samenwerking met India Mahdavi wordt gelanceerd op 28 april 2022. Deze is dan exclusief verkrijgbaar in H&m home store aan de Kalverstraat in Amsterdam en online op hm.com/home.

‘India Mahdavi is de doordachte ontwerper die vreugde, optimisme en kleur in de interieurwereld

brengt.’

Evelina Kravaev-Söderberg, Head of Design en Creative H&m home
nog meer: nieuws