vtwonen tipt: scoor preloved parels bij vintage meubelbeurs Design Icons

beeld vtwonen Beeld ThirdEyeDesign
Beeld ThirdEyeDesign

De tijd dat tweedehands spullen als vies en stoffig werden gezien is al lang en breed passé. Inmiddels is het zelfs een trend te noemen om je huis te stylen met preloved parels. Ben je op jacht naar een volgend pronkstuk? Markeer 1 april dan in je agenda, want dan vindt vintage meubelbeurs Design Icons weer plaats.

Lees verder onder de advertentie

Zoekt en gij zult vinden

Het doen van een vintage aankoop is iets anders dan het doen van een níeuwe aankoop. De grootste reden? De vaak lange zoektocht die eraan vooraf gaat, waardoor de beloning van de vondst groott is. Euforisch, zouden sommigen de staat waarin ze verkeren zelfs noemen. En dat niet alleen, het draagt ook bij aan een betere wereld. Want een preloved item bemachtigen voorkomt dat je zomaar iets nieuws in de winkel koopt. En vaak ziet het er nog hartstikke mooi uit, al helemaal als het om een designer item gaat.

Design Icons

Herken je het genot van deze jacht naar de mooiste meubels? Haal dan je hart op met de tip van vtwonen en ga het weekend van 1 en 2 april 2023 naar de Kromhouthal in Amsterdam, naar meubelbeurs Design Icons. De 75e editie van hét event voor het scoren van tweedehands meubels en verlichting van de grootste designers, zoals Bertoia, Jacobsen, Eames, Rietveld en Panton.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Meubelbeurs vol topstukken

Op de meubelbeurs zijn er heel veel standhouders te vinden. Sommigen zijn al sinds de eerste editie present, zoals Vervlogen Jaren, De Vreugde Design, Kameleon Design en Dick van der Stap. De deelnemerslijst wordt aangevuld met andere professionals uit Nederland, maar ook België, Duitsland, Frankrijk, tot aan Zweden en Italië. Ze hebben elk hun eigen specialisme; van Italiaanse lampen tot Dutch Design en Eames kuipstoelen en van exclusieve topstukken van museumkwaliteit tot meer betaalbare items.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Fysiek vintage parels scoren en rondneuzen deluxe: da’s deze meubelbeurs in een notendop.

Boeken maar

Klinkt de bovenstaande geschetst situatie jou als muziek in de oren en wil je verzekerd zijn van een ticket? Dan kun je die nu al scoren. Tip van de redactie: kom niet te laat, zodat je zeker bent dat alle topstukken nog niet voor je neus zijn weggekaapt. En dan nóg een tip: shoppen maakt hongerig, dus reservere dan gelijk al een plek bij visrestaurant Stork, dat er praktisch tegenover zit. Kun je daar op je gemak proosten op de nieuwe aankopen voor in huis.

Lees verder onder de advertentie