Stijlvol groen: op naar déze tuincentra voor de nieuwe vtwonen pot & plant collectie

beeld vtwonen Beeld Pot & Plant collectie tuincentra
Beeld Pot & Plant collectie tuincentra

Het is weer zo ver, de nieuwe pot & plant collectie van vtwonen is weer verkrijgbaar bij een aantal tuincentra. Deze stijlvolle collectie is samengesteld door de vtwonen stylisten, zo weet jij zeker dat je een statement in huis haalt. Nu alleen nog kiezen welke het beste past.

Lees verder onder de advertentie

Plant en pot kiezen

Toe aan een nieuwe plant? Dan is dit het goede moment. De nieuwe vtwonen pot & plant collectie bestaat uit 11 verschillende planten. Bij deze collectie horen mooie potten van keramiek in aardetinten. Geschikt voor kleine en grotere planten. Voor welke ga jij? Misschien hangt je keuze af van of een plant veel of weinig verzorging nodig heeft. Lees dan snel verder.

vtwonen planten verzorgen

De verschillende planten hebben allemaal andere verzorging nodig. De één vraagt net wat meer aandacht dan de ander. Zo verzorg je de kamerplanten op z’n best:

 • De Rhipsalis Horrida ziet er misschien pijnlijk uit met zijn stekels, maar niets is minder waar. Hij prikt namelijk niet. Als je niet zo van het onderhouden bent is dit een goede plant, hij heeft namelijk weinig nodig. De Horrida heeft liever één keer geen water dan te veel. Geef ‘m wel wat schaduw.
 • De Oncidium titanium staat het liefst op een zonnige plaats alleen niet in direct zonlicht. De plant wil minimaal een keer per week water. Zo houd je hem goed vochtig. Zorg er wel voor dat de wortels niet in het water (blijven) staan.
 • In directe zonnestralen staan slaat de Philodendron Gloriosum liever over. Een hete middag kan zorgen voor zwarte vlekken op de bladeren van deze plant. In de ochtend en avond is dit niet zo’n groot probleem. Zorg dat de grond niet uitdroogt door vaak en veel water te geven. Let wel op dat de grond niet drijfnat blijft.
 • De doolhofplant – ofwel Hydnophytum – hoeft maar één keer per week een klein beetje water. De grond moet niet droog zijn, maar ook niet té nat. Een beetje vochtig is precies goed. Omdat het een langzame groeier is heeft ‘ie weinig voeding nodig. Het liefst wel een beetje licht, maar ook niet te veel zonlicht.
 • De Ludisia, een orchidee, heeft genoeg aan één keer water in de zeven tot negen dagen. Door een satéprikker in de grond te steken kun je kijken hoe vochtig de aarde is. Is deze droog? Dan kun je een nieuwe waterbeurt geven. Geef de orchidee wat licht, maar geen direct zonlicht. In de winter- en zomermaanden maak je de knoppen nog wat vochtiger door ze te besproeien.
 • Wil je een echte jungle look in huis? Dan is de Philodendron Billietiau zeker iets voor jou. In de langwerpige bladeren op prachtige oranje stelen kun je lichte nerven zien. Ook deze plant heeft het liefst dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet drijfnat is. Let daar dus goed op als je water geeft, het kan de plant namelijk beschadigen. Het zorgt voor gele bladeren bij een te natte grond en bladuitval bij een te droge grond.
 • Bij de Stromanthe Triostar kun je het beste regenwater, of water dat al gekookt en afgekoeld is gebruiken. Dan krijgen de bladeren minder snel kalkvlekken. Geef ‘m iedere week wat water, zodat de grond licht vochtig blijft. In de herfst en winter heeft de plant ook genoegen met wat minder water. Als de bladeren gaan hangen is dat een teken van te weinig water. Geef dan weer iets meer.
 • De Cymbidium staat het liefst in de frisse lucht, maar niet te koud. Een lichte plaats zonder direct zonlicht is perfect. Dompel de plant meteen om bij aankoop en daarna één keer per week tien minuten lang (met de binnenpot). Daarna goed laten uitlekken. Geef ‘m ook een keer per maand voeding.
 • Een plaats met schaduw of half schaduw is perfect voor de Philodendron Fun Bun. Om te voorkomen dat het blad lichter of geel wordt moet hij niet in te veel licht staan. Deze plant wil in de zomer een licht bochtige grond, maar voorkom een natte grond. De wortels moeten niet in het water staan. Kleine beetjes water is genoeg. In de winter mag je zelfs de grond uit laten drogen.
 • De zebra plant Alocasia zebrina ‘Tigrine superba’ is een exotische binnenplant. Hij staat het liefst in temperaturen tussen de 20 en 30 graden Celsius. Deze plant heeft het liefst een hoge luchtvochtigheid en vochtige bodem. Geef goed en genoeg water. Eén keer in de zoveel tijd kun je de plant sproeien of benevelen. Zet ‘m van tijd tot tijd in normale potgrond met een beetje voeding. Het liefst staat deze zebra op een plek met halfschaduw.
 • De Alocasia Regal Shield, ook wel olifantsoor, heeft donkergroene bladeren met een donkerpaarse onderkant. Als er in de cellen van de oren te weinig water zit gaan ze slap hangen. Dat betekent niet dat de stengels geen water hebben. Zorg dat de grond licht vochtig is. Veel water per keer hoeft niet, dit zorgt juist voor wortelrot. Ook deze plant staat het liefst in het licht, alleen niet in direct zonlicht.
Lees verder onder de advertentie

Hier koop je de vtwonen pot & plant collectie

Interesse in een of meerdere planten en potten van deze collectie? De vtwonen pot & plant collectie is te koop bij verschillende tuincentra. Bekijk hier welke tuincentra dat zijn.