WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Om bij weg te dromen: Nederlands woonmerk Séle ontwerpt duurzame slaapkamer

Wist je dat we gemiddeld één derde van ons leven slapen? Niet zo’n gek idee dus om te investeren in een goede nachtrust. Zo vindt ook het gloednieuwe Amsterdamse designmerk Séle. Zij maken slaapkamer essentials van hoge kwaliteit: van bedframe en matras, tot kunst en accessoires. Alle items worden volledig in Nederland geproduceerd, met enkel duurzame materialen. Alles voor een duurzame slaapkamer, dus.

studio sele

Met een gerust hart gaan slapen

Het Amsterdamse woonmerk Selé gelooft dat de nachtrust en slaapkamer meer aandacht verdienen, zowel op gebied van design, comfort én kwaliteit. En het belangrijkste: zonder dat dit ten koste gaat van de planeet. ‘Iets wat in het huidige aanbod helaas vaak ver te zoeken is’, aldus de oprichters van Séle. ‘Een matras met een leuk kleurtje is namelijk geen garantie voor een comfortabele en gezonde nachtrust.’

Het nieuwe merk heeft onlangs haar eerste twee producten uitgebracht: een massief houten bed en een matras volledig gemaakt van een natuurlijk latex. De komende maand zal de collectie verder uitbreiden met onder andere kussens en dekbedden.

LEES OOK
De magie van een slaapkamer in rustgevende kleuren

Van Nederlandse (latten)bodem

De tijdloze producten van Séle worden zoveel mogelijk gemaakt van natuurlijke, duurzame materialen. Bovendien wordt alles lokaal gemaakt. Zo bestaat het in Brabant geproduceerde bed uit 100% massief hardhout, waarbij de bedpoten worden gemaakt van resthout dat overblijft. Het nieuwe matras wordt geproduceerd in Noord-Friesland en bestaat uit drie lagen van ‘Vita Talalay’. Dit is een natuurlijke latex met een open celstructuur, waardoor het matras goed ventileert. Fijn voor een goede nachtrust!

“Een matras met een leuk kleurtje is nog geen garantie voor een comfortabele en gezonde

nachtrust”

Mede-oprichter Coen van de Sandt

Zero waste

Séle werkt alleen samen met Nederlandse partners die – net als zij – streven naar een zero waste productie. Voor het bed wordt er bijvoorbeeld enkel FSC gecertificeerd hout gebruikt. Om de cirkel weer rond te maken, neemt het designmerk jouw oude matras voor je mee, om deze vervolgens te recyclen voor een nieuwe bestemming.

LEES OOK
Alles wat je wilt weten over duurzaam behang

Meer weten over Séle?

Alle producten zijn rechtstreeks te bestellen via de webshop van Séle, zonder tussenpersonen. ‘Zo kunnen we de consument echt laten betalen voor enkel kwaliteit in plaats van voor overbodige verkoopmarges.’ Wil je de items liever in het echt zien? Dat kan ook: je kunt hout samples aanvragen of langskomen in de design studio in Amsterdam. En ligt het matras toch niet helemaal naar wens: er geldt gelukkig een omruilgarantie van negentig dagen.

nog meer: nieuws