Koud kunstje: zo kun je tijdens de Museumweek gratis naar een museum

null Beeld Unsplash
Beeld Unsplash

Dit jaar is de Museumweek anders dan anders: gedurende één week (van 1 t/m 7 april 2023) mogen museumkaarthouders hun kaart uitlenen aan een ander. Op deze manier kan iedereen van een museumbezoek genieten. Weet jij al welk museum je wilt bezoeken?

Lees verder onder de advertentie

Museumkaart uitproberen

Twijfel je al langer over het aanschaffen van een Museumkaart? Dan is dit misschien wel iets voor jou. Tijdens de Museumweek mag je namelijk met iemand anders z'n kaart naar je favoriete museum. Je hebt vast wel iemand in je directe omgeving die een Museumkaart in z’n bezit heeft. Voor één week hoeven museummedewerkers niet aan de kassa te controleren of Jan echt Jan, of Melissa echt Melissa is. In de week van 1 t/m 7 april is de Museumkaart voor iedereen en kunnen alle kaarthouders een ander het museum laten beleven.

Museum kiezen

Is je interesse geprikkeld, maar heb je nog geen idee naar welk museum je dan zou willen? Van het Artis tot het Afrika Museum en van het Rijksmuseum tot Kunsthal Rotterdam: hier vind je een overzicht van alle (maar liefst 450!) musea die zijn aangesloten. En als je zelf al wel een Museumkaart in je bezit hebt: wie gun jij een museumbezoek? Let op: lees vooral ook even onderstaande regels over deze actie.

LEES OOK
Kom schatjagen op de VerzamelJaarbeurs op 15 en 16 april

Lees verder onder de advertentie
null Beeld Unsplash
Beeld Unsplash

LEES OOK
Een huis vol kunst

De spelregels van de Museumweek

  • Van zaterdag 1 t/m vrijdag 7 april krijgen de 1,4 miljoen kaarthouders de mogelijkheid om voor één keer hun kaart te kunnen delen met een ander.
  • Tijdens de Museumweek hoeven musea niet te controleren of de getoonde Museumkaart van de bezoeker zelf is.
  • Bezoekers moeten de échte Museumkaart laten zien, geen kopie of foto van de kaart.
  • Er mag per kaart één bezoeker naar binnen. De bezoeker komt dus in plaats van de kaarthouder, die op een ander moment kan komen. Ze kunnen dus niet samen naar binnen.
Lees verder onder de advertentie

Voor meer informatie over de Museumweek 2023 kun je hier terecht.