Ikea en Swedish House Mafia lanceren een collectie voor thuis-DJ’s

beeld vtwonen Beeld

Tijdens de Salone del Mobile-beurs in Milaan liet Ikea een sneak peek van hun samenwerking met de DJ’s van Swedish House Mafia zien. De collectie is gemaakt om het luisteren naar- en maken van muziek makkelijker te maken. Wat kun je verwachten? Zwarte, functionele meubels en accessoires voor de betaalbare prijzen die we van Ikea gewend zijn.

Lees verder onder de advertentie

Slaapkamermuzikanten

Als er één positieve ontwikkeling uit de pandemie is gerold, is het dat steeds meer mensen hun creativiteit zijn gaan ontwikkelen. Van bakken tot schilderen en van schrijven tot DIY’en: hobby’s van alle soorten en maten zijn ontdekt. Een grote speler op het hobbyveld? Muziek! Slaapkamermuzikanten maakten een opmars en hadden de juiste tools nodig om muziek te kunnen produceren. En als veel mensen iets willen, dan staat Ikea natuurlijk vooraan in de rij om een oplossing te bieden.

Tijdens de Salone del Mobile-beurs in Milaan vertelde een Ikea-panel hoe ze hier gehoor aan hebben gegeven: ze zijn een samenwerking aangegaan met DJ-groep Swedish House Mafia om een ideale collectie voor thuis-DJ’s te maken.

LEES OOK
Katsjing! Dit Ikea-item werd geveild voor meer dan € 18.000

Lees verder onder de advertentie

Huiskamerconcert

Friso Wiersma, ontwerper bij Ikea vertelt: ‘Meer dan ooit maakt muziek onderdeel uit van ons huis. Tijdens de pandemie luisterden we thuis naar livestreams van concerten, ontdekten we nieuwe artiesten op onze telefoons en produceerden we muziek thuis. Eerder was het al aanwezig, nu krijgt muziek center stage. Van luisteren tot creëren: we wilden de lifestyle rondom muziek vertalen naar een praktische, stijlvolle collectie.’

Swedish House Mafia x Ikea

De panelleden vertelden dat ze allemaal dol zijn op muziek, maar niet wisten waar ze de thuis-DJ écht blij mee zouden maken. Tot ze met DJ-groep Swedish House Mafia in gesprek gingen. ‘Toen zij ooit begonnen met muziek maken, hackten ze Ikea-meubels om ze in hun voordeel te laten werken’, vertelt Friso. ‘Dit voelde dus meteen als een goede match. De hacks die zij toen maakten, hebben we als basis voor deze collectie gebruikt.’

beeld vtwonen Beeld Ikea
Beeld Ikea
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld Ikea
Beeld Ikea
beeld vtwonen Beeld Ikea
Beeld Ikea

Voor iedereen

Wie wil beginnen met DJ’en, weet dat spullen en apparatuur voor mixen niet goedkoop zijn. Dat maakt de drempel om muziek te produceren hoog. Het uitgangspunt van deze collectie is dat produceren voor iedereen die dat wil toegankelijk zou moeten zijn. Wie creativiteit in zich heeft, zou niet beperkt moeten worden door de hoge kosten van goed materiaal. Om die reden heeft de collectie de passende naam OBEGRÄNSAD, Zweeds voor onbegrensd, gekregen.

Lees verder onder de advertentie

Collectie sneak peek

Tijdens het panelgesprek werden drie producten gelanceerd die met Swedish House Mafia zijn ontworpen: een producers desk, een luisterstoel en een platenspeler. Alle drie zwart, stoer en minimalistisch, zodat ze bij iedere woonstijl passen.

  • Het bureau heeft twee speakerhouders die voor degene die aan het bureau zit precies in de ideale luisterhoek staan. Deze formatie noemen ze de ‘golden triangle’ voor het luisteren. De houders zijn ook los verkrijgbaar, zodat niet iedereen een geheel nieuw bureau hoeft te kopen.
  • De luisterstoel is comfy en gemaakt voor de lifestyle die rondom het maken van muziek hangt. De ontwerpers zien voor zich dat een DJ na het maken van een nummer in deze stoel achterover leunt om er in alle rust naar te luisteren.
  • De platenspeler is minimalistisch en zwart. Friso: ‘Luisteren is een belangrijk onderdeel van muziek maken. We wilden de speakers betaalbaar maken, zonder op kwaliteit in te leveren. Dat het uiterlijk minimalistisch is, betekent dat de techniek van binnen juist vrij ingewikkeld was om te maken.’

De collectie ligt in het najaar van 2022 in de winkels.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: Ikea