Gouden combi: shop de nieuwe vtwonen pot & plant collectie in déze tuincentra

beeld vtwonen Beeld vtwonen pot & plant collectie november 2022
Beeld vtwonen pot & plant collectie november 2022

Ben je op zoek naar een mooie plant met een stijlvolle pot? Dan hebben we een gouden tip, zeker voor de feestdagen: de nieuwe vtwonen pot & plant collectie is verkrijgbaar bij verschillende tuincentra. Deze collectie is samengesteld door de vtwonen stylisten, zodat je de beste plant met pot kunt scoren.

Lees verder onder de advertentie

Plant en pot kiezen

Een nieuwe kamerplant die ook al in een mooie pot zit: dat is nog eens een gouden combinatie. Leuk om cadeau te geven, cadeau te krijgen of gewoon voor jezelf te kopen. De nieuwe vtwonen pot & plant collectie bestaat uit 13 verschillende planten en witte en wit-gouden potten, in verschillende groottes. Voor welke plant en pot ga je? Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar misschien helpt de volgende informatie over de verzorging van de planten je de knoop door te hakken.

vtwonen planten verzorgen

De verschillende planten hebben allemaal andere verzorging nodig. De één vraagt net wat meer aandacht dan de ander. Zo verzorg je de kamerplanten op z’n best:

 • De Oncidium Cherry Baby herken je aan de prachtige, meestal roze-rode bloemen. Deze orchideesoort staat het liefst op een lichte plaats en niet in direct zonlicht. Aan één keer per week een klein beetje water heeft deze kamerplant al genoeg. Zo zorg je ervoor dat de grond niet te nat is.
 • De roze bloemen van de Paphiopedilum Pinoccio bloeien na ongeveer negen maanden uit een nieuwe stengel, ook wel scheut genoemd. Het is een schaduworchidee, dus zorg dat-ie een goede plek zonder al te veel zon heeft. Ook deze pant heeft maar één keer per week water nodig. Als het weer wat warmer wordt richting en in de zomer, kun je de plant wat meer geven.
 • Vanwege de prachtig gekleurde en getekende bladeren, zijn de Vriesea Red Chestnut en Vriesea Saundersii echte eyecatchers. Vriesea’s komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en staan het liefst op een lichte plek, maar wel uit de zon. In het midden heeft de plant een koker, waardoor het water goed wordt vastgehouden. Schenk hier eens in de zoveel tijd water in en besproei de bladeren.
 • De Ctenanthe Amagris, ook wel de gebedsplant genoemd, komt van oorsprong uit tropische gebieden. De bijnaam heeft hij te danken aan zijn bladeren die in de avond omhoog bewegen; dit heeft iets weg van biddende handen. Deze plant staat het liefst in de schaduw, omdat-ie oorspronkelijk tussen grotere planten en bomen staat. Wil je de plant gelukkig houden? Geef hem regelmatig kleine beetjes water.
 • Zorg ervoor dat de vederachtige Asparagus niet in direct zonlicht komt te staan. Van nature groeit hij namelijk onder andere planten. De grond dient altijd een beetje vochtig te zijn. Let er wel op dat er onderin de plantenbak geen laag water komt te staan. Per gietbeurt dus niet te veel water geven.
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld vtwonen pot & plant collectie november 2022
Beeld vtwonen pot & plant collectie november 2022

De bladeren van de Ctenanthe Amagris (gebedsplant, links op de foto) bewegen in de avond omhoog

 • Wil je lang kunnen genieten van de Corokia Virgata Maori Silver en Green? Houd de grond dan licht vochtig. Goed voelen aan de aarde, dus. Deze plant is prima geschikt voor zowel binnen als buiten, want hij kan wel tegen een stootje.
 • Ook bij de Ficus Lyrata moet je de grond licht vochtig houden, maar de grond moet niet te lang nat zijn. Hij krijgt liever te weinig water dan te veel. Zeker in de winter heeft de plant minder nodig. In de zomer zou je net wat meer water kunnen geven. De Ficus is dol op zonlicht.
 • De Alocasia Pink Dragon is echt een eyecatcher door de roze stelen en donkergroene bladeren met bijna witte nerven. Hij vraagt om net wat meer verzorging dan andere planten. De grond moet constant licht vochtig zijn, maar geef niet te veel water per keer. In de winter heeft de plant minder water nodig, maar hij moet niet uitdrogen. Zo’n vijf uur zonlicht per dag zorgt ervoor dat hij in leven blijft. De beste plek voor deze plant is voor een raam op het oosten of westen. De Alocasia Pink Dragon groeit sterk naar de zon toe. Draai ‘m daarom zo nu en dan, zodat-ie niet scheef gaat groeien.
 • Heb je niet echt groene vingers? Dan is de Dizygotheca elegantissima een aanrader. Deze tropische kamerplant uit Nieuw-Caledonië is niet veeleisend. Het enige wat de plant wil is op een lichte plek staan, maar niet vol in de zon. Je kunt de grond gerust helemaal droog laten worden, voor je aan de volgende gietbeurt begint.
 • De Ammarylis waxbollen zijn het makkelijkst om te verzorgen. Deze Ammarylis heeft je hulp niet echt nodig, want al het water dat-ie nodig heeft zit al in die waxbol. Belangrijk is wel om de waxbol niet in het felle zonlicht te zetten, maar wel op een warme en lichte plek. Om te voorkomen dat de stengel scheef groeit, kun je de bol af en toe draaien. Dan is het heel even afwachten tot de prachtige bloem ontpopt.
 • Doordat de Araucaria, dat lijkt op een soort mini-denneboom, een groot deel van het water in de stam opslaat, heeft hij weinig water nodig. Als de grond droog aanvoelt hoef je pas water te geven. De kamerplant heeft niet zo veel licht nodig, zo’n twee a drie meter voor het raam is perfect. Direct aan het raam kan ook, als die het noorden is.
Lees verder onder de advertentie

Hier kun je de vtwonen pot & plant collectie kopen

Interesse in een of meerdere planten en potten van deze collectie? De vtwonen pot & plant collectie is te koop bij verschillende tuincentra. Bekijk hier welke tuincentra dat zijn.

Bron: vtwonen pot & plant collectie november 2022