WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Funda find: Bredase miljoenenvilla uit het tv-programma Bed & Breakfast staat te koop

De favoriete vrijetijdsbesteding van de vtwonen-redactie? Dat is het afspeuren van Funda naar de mooiste en meest bijzondere woonparels. Deze week viel ons oog op de miljoenenvilla uit het tv-programma Bed & Breakfast. Een Funda find vol luxe.

Luxueuze miljoenenvilla

Een verwarmd zwembad, een grote sauna, een bioscoop, zés slaapkamers met ieder een eigen badkamer… De B&B van deelnemers Jorg en Ruud in Prinsenbeek te Breda lijkt eerder een hotel dan een bed and breakfast. Toch verhuurde het stel ’t onder die noemer, tijdens hun deelname aan het RTL-programma Bed & Breakfast. Het luxueuze pand ziet er zowel binnen als buiten glamoureus en grotesk uit en heeft de allure van een huis in Los Angeles.

Vraagprijs

Om de woning te betrekken moet je wel diep in de buidel tasten, want de vraagprijs is € 3.450.000 k.k. (kale koop). Voor die prijs heb je dan wel een riante miljoenenvilla van maar liefst 725 vierkante meter groot, op een perceel van 2.330 vierkante meter.

LEES OOK
Funda parel: dit gratenpand in wabi sabi stijl wil je zien

CO₂ neutrale woning

Jorg is interieurontwerper en Ruud heeft een eigen woon- en interieurwinkel. Dat is duidelijk terug te zien in het tot in de puntjes verzorgde interieur van de villa. De woning is voorzien van een visgraatvloer, een grote lobby met plafondhoge taatsdeuren en overal springen luxe details in het oog. De handtekening van de architect is een terugkerend lijnenspel en dat zie je duidelijk terug in de verschillende lagen van de miljoenenvilla. Als kers op de taart is de woning ook nog eens CO₂ neutraal: je vindt er biomassa-zonnecollectoren en een warmteterugwinsysteem.

Bioscoop aan huis

De gigantische Brabantste villa heeft 12 kamers, waarvan 6 slaapkamers, 5 badkamers, een wellnesscentrum aan huis én een bioscoop. Om over de grote keuken maar te zwijgen. Aan de voorkant van het huis is een riante voortuin, grote oprit en een ruime inpandige garage. Aan de achterkant van de woning vind je een groot terras met zwembad. Vrezen voor pottenkijkers tijdens het zwemmen hoef je niet, want er is voldoende privacy.

Chique stijl

De kleurkeuze van de woning is ingetogen en toegankelijk gehouden, waardoor het gemakkelijk te betreden is. Houd je net als Ruud en Jorg van een chique stijl en een klassieke look? Dan kun je met meubels in zwart- en grijstinten, rijk velours en goud zó je intrede maken in het pand. Maak het geheel warmer met kleuren als oudroze en okergeel, wanneer je het iets romantischer wilt laten ogen.

Industrieel stylen

Ben je juist meer fan van een industriële woonstijl? Ook dan zullen je meubels goed in deze villa passen. Benadruk de houten vloer en stalen taatsdeuren door meer stalen details toe te voegen. Een houten tafel met robuuste, zwartstalen poten en een zwarte vakkenkast passen hier bijvoorbeeld goed bij. Maak het geheel in dat geval af met eveneens velours stoffen voor een chique twist, of combineer met natuurlijke stoffen en kleuren voor een ingetogener geheel met stoere finishing touch.

Bekijk hier meer foto’s van deze bekende B&B.

nog meer: nieuws