WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Architectenbureau MVRDV ontwerpt felroze podium op Het Nieuwe Instituut in Rotterdam

Wanneer je als voorbijganger deze zomer langs Het Nieuwe Instituut – een museum voor architectuur, design en digitale cultuur – loopt, zal de knalroze buitentrap je niet ontgaan. Deze trap is onderdeel van de tijdelijke evenementlocatie Het Podium; ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau MVRDV. Van 1 juni tot 17 augustus zullen hier diverse culturele activiteiten plaatsvinden op grote hoogte.

Tijdelijke evenementenlocatie

Het stadspodium is niet alleen gebouwd als cultureel of architectonische trekpleister, maar wordt ook opengesteld voor activiteiten zoals sportlessen, diners en speciale kinderactiviteiten. Het doel is om een creatieve ontmoetingsplek te creëren van en voor iedereen, met natuurlijk niet te vergeten: een adembenemend uitzicht over hartje Rotterdam.

Rotterdam Architectuur Maand

Het eerste grote evenement wat georganiseerd wordt op het instituut is de Rotterdam Architectuur Maand. Een festival dat in het teken staat van lezingen, rondleidingen, films en andere activiteiten gericht op architectuur. Het indrukwekkende platform vormt het hart van het festival en is een verlengstuk van de multimediatentoonstelling: The Living Archive of a Studio; over het archief van architectenbureau MVRDV. Rotterdam Architectuur Maand begint op 1 juni en eindigt op 17 augustus. In diezelfde periode vinden er ook andere culturele activiteiten plaats.

Adembenemende installatie

De knalroze evenementenlocatie is 600 vierkante meter groot, 29 meter hoog en ontworpen door architect Jo Coenen. Het wordt gemaakt op een structuur van steigers met vloerafwerkingen die later kunnen worden gerecycled. Bezoekers kunnen gratis Het Podium bezoeken, maar om de top te bereiken moet men wel de nodige moeite doen. Het obstakel? De reusachtige roze buitentrap met 143 treden. Breekt het zweet je al uit? Geen zorgen: er komt een tijdelijke lift die je naar dezelfde eindbestemming brengt.

Potentie van daken

MVRDV heeft voor het kleurrijke dak gekozen om duidelijk te maken dat de daken van Rotterdam veel potentie hebben. Ze willen aangeven dat er beter gebruik moet worden gemaakt van de daken van de stad. Dit kan namelijk bijdragen aan een betere toekomst voor steden en stadsbewoners.

LEES OOK
Citytrip: rondje Rotterdam

nog meer: nieuws