Inspiratie voor een kleine babykamer

beeld vtwonen Beeld

Meer woonruimte is voor (aanstaande) ouders veruit de grootste reden om te verhuizen*. Ben je in blijde verwachting, maar weet je voorlopig niet waar je de ruimte moet vinden voor een babykamer? Met een paar slimme ideeën kun je in elk huis een hoekje maken voor de allerkleinste spruit. (promotie)

Lees verder onder de advertentie

Klein maar fijn!

Wanneer je een extra kamer hebt, is dat natuurlijk een pure luxe. Hoe klein ook; je kunt hier vaak onverwacht veel kanten mee op. Een slimme truc om meer ruimte te creëren, is om de vloer zo vrij mogelijk te houden. Met wandplanken of -kasten zorg je voor voldoende opbergruimte en houd je ruimte over voor een wieg en commode. Gebruik mooie dozen of manden om alles te ordenen. Een opgeruimde kamer oogt immers ruimer.

Gebruik lichte kleuren

Een kamer lijkt groter wanneer je gebruik maakt van lichte, frisse kleuren. Wittinten zijn hierbij een voor de hand liggende keuze. Vind je dit te kil of steriel? Combineer het dan met zachte pastellen of lichte groen- en grijstinten. Een leuke knalkleur kun je verwerken in textiel of accessoires. Maar wees hier zuinig mee; een volle kamer maakt je ruimte weer kleiner!

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Wees creatief

Woon je fijn, maar heb je niet de vierkante meters om een aparte babykamer in te richten? Misschien heb je in jullie slaapkamer de ruimte om een wieg te plaatsen en kun je een paar planken vrijmaken voor babykleertjes. En de commode? Die kun je eenvoudig ophangen! In veel restaurants vind je een hangende, inklapbare commode op het toilet. Ben je handig? Of woon je samen met een handige klusser? Maak dan zelf een mooi exemplaar voor jullie baby. Zo ga je niet alleen creatief om met beperkte ruimte, maar haal je ook een persoonlijk meubel in huis.

Eerst hulp bij advies

Wil je toch liever groter wonen en heb je inmiddels je droomhuis voor je gezinsuitbreiding gevonden? Klop dan aan bij SNS voor een gratis oriëntatiegesprek. Wil je daarna een advies? Dan betaal je daarvoor. Adviseurs van SNS kunnen je helpen bij het maken van de juiste financiële beslissingen omtrent het afsluiten van een hypotheek die bij jouw persoonlijke situatie past.

* Hypotheken onderzoek oktober 2015, uitgevoerd door Panelwizard

Lees verder onder de advertentie

Bron: in samenwerking met SNS
Bron beeld: 1. vtwonen september 2014 | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn, 2. Coming Kids.