WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo bescherm je tuinmeubels tijdens de herfst en winter

In het voorjaar en de zomer geniet je languit op die heerlijke loungeset, of organiseer je een gezellig diner aan die fijne tuintafel. Dat moet volgend jaar gewoon in de herhaling! Als de tuinmeubels de herfst en de winter overleven tenminste… Lees hier hoe je tuinmeubels beschermt tegen de weersinvloeden, zodat je er volgend jaar weer net zoveel plezier aan beleeft. 

Anitta heeft altijd extra kussens en lichtsnoeren klaarliggen voor spontane buitenborrels. Het bankje heeft ze in een vintagewinkel gevonden. Krukje BOHO Habits, lichtsnoer Shop Dora, kussens H&M home.

Hout

Het ligt er een beetje aan van wat voor soort hout de tuinmeubels zijn gemaakt of ze buiten de herfst en winter gaan overleven. Heb je een tuinset van hardhout of teak? Dan zit je safe en kun je er volgend jaar zeker weer van genieten. Andere zachtere houtsoorten, zoals grenen of vuren, kun je beter binnen wegzetten. Dek deze soorten hout in ieder geval niet af met plastic. De kans is groot dat het eronder gaat broeien en het hout daardoor gaat rotten en schimmelen.

LEES OOK
Schadevrij: bescherm de tuin tegen harde wind of storm

Rotan, riet en bamboe

Tuinmeubels gemaakt van rotan, riet of bamboe zijn natuurlijk geweldig en helemaal on trend. Enige nadeel is dat de materialen kwetsbaar zijn. Zeker in het najaar en de winter kan rotan, riet of bamboe worden aangetast door de regen, wind en vorst. Vaak zijn ze behandeld met een beschermlaag. Maar om er zeker van te zijn dat je volgend jaar weer languit kan op dat bamboe ligbed, moet je tuinmeubels van rotan, riet of bamboe toch naar binnen halen.

Kunststof

Kunststof heeft niet altijd de looks, maar andere voordelen heeft het zeker. Zo is kunststof makkelijk te onderhouden én is het materiaal bestand tegen verschillende weertypen. Kunststof tuinmeubels kun je dus gewoon buiten laten staan. Om er zeker van te zijn dat de meubels mooi blijven en hun kleur behouden, kun je de boel altijd afdekken met een zeil of een speciale tuinmeubelhoes.

LEES OOK
In deze opbergers blijven de tuinkussens altijd droog

Aluminium en rvs

Naar tuinmeubelen gemaakt van aluminium of rvs heb je in het najaar of de winter sowieso geen omkijken. Deze materialen zijn oersterk en overleven verschillende weersomstandigheden met gemak. Komend voorjaar even een doekje erover en je kunt er zo weer van genieten.

nog meer: Meubels