WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Durf het! Een felgekleurde bank als eyecatcher

Als je een nieuwe bank gaat uitzoeken, dan neig je waarschijnlijk meer naar neutrale tinten zoals wit, zwart, grijs of beige. Dit is logisch, want de bank hoort bij de basis van de woonkamer en die houd je graag neutraal. Maar gooi het idee van een felgekleurde bank niet meteen overboord, want zo’n vrolijk exemplaar heeft juist ook veel voordelen!

felgekleurde bank
Lune 3-zitsbank, ontworpen door Jaime Hayón voor Fritz Hansen, fauteuil in zeegroen fluweel ontworpen door Walter Knoll (Mister Design). Kussen met marmereffect van Nordal (vtwonen.nl). Kussen van nepbont en plaid van nepbont (Padcon). Messingkleurige draadstoel van Madam Stolz (deens.nl). Tafels, vloerkleed (Pols Potten). Canvas doek met kreukeffect met kopie van schilderij Stilleven met Bloemen van Auguste Jouve uit de collectie van het Rijksmuseum (More than Canvas). Vaas in samenwerking met Roderick Vos, mok in samenwerking met Edwin Vollebergh (Social Label).

Hoe groot is de ruimte?

Bedenk allereerst hoe groot de ruimte is waar de bank zal komen te staan. Bij een kleine ruimte kies je meestal een kleinere bank en een lichte tint is dan ook een goed idee. Lila bijvoorbeeld – nog steeds lekker fel – zal de kamer ruimer laten ogen. Liever geen grote bank, maar wel meer zitruimte? Er zijn genoeg mooie fauteuils voor erbij.

Warm of koel

Een andere keuze waar je goed over na moet denken is of je gaat voor een koele kleur of juist een warmere toon. Kijk naar de ruimte waar de bank komt te staan en dan met name naar de muren en de vloer. Een houten vloer heeft vaak een warme ondertoon en een stenen vloer juist een koelere. Kies voor je bank dan juist het tegenovergestelde. Dit geldt ook voor de muren.

Twijfel je over een rode bank zoals in de afbeelding hierboven? Dat snappen we. Zo combineer je rood in je interieur.

De voordelen van een felgekleurde bank

Met een felgekleurde bank geef je je interieur meteen een persoonlijk tintje. Daarnaast is het de perfecte manier om in één klap je hele interieur een nieuwe look te geven; je bank is immers meestal een van de grootste meubels in huis.

Shop felgekleurde banken…

nog meer: Meubels