Zo mooi combineert dramatisch zwart met sereen wit

beeld vtwonen Beeld

Zwart en wit zijn met elkaar verbonden als appeltaart en slagroom. De kleurcombinatie is een klassieker – en dat is niet voor niks. Door te decoreren met zwart en wit krijgt een interieur net wat meer dramatiek.

Lees verder onder de advertentie

Het focuspunt

In de interieurwereld wordt vaak gezegd dat iedere ruimte een touch of zwart kan gebruiken. Dat klinkt vreemd als je interieur aan elkaar hangt van pasteltinten, maar toch is het zo. Zwart zorgt voor een focuspunt in de ruimte. Het aardt, is een anker en staat elegant. Zwart in accessoires, verlichting, verf of een meubel trekt de aandacht en scherpt de overige decoratie aan. Het dient als een begrenzing dat bepaalde plekken en objecten nog beter uit laat komen. Voor een echt dramatisch en sprankelend effect combineer je zwart met wit.

Het gebruik van zwart-wit maakt de ruimte fris, ‘clean’, verfijnd en elegant. Natuurlijk kun je altijd een kleuraccent toevoegen, maar door zwart-wit de boventaan te laten voeren, behoud je het elegante effect.

Lees verder onder de advertentie

Zwart-wit tips

Zo zet je zwart-wit thuis in:

  • Een zwart-witte vloer is een mooi startpunt voor een zwart-wit interieur. Zwart marmer is prachtig met brede witte plinten. Je kan ook kiezen voor witte keramieken tegels met een zwarte rand, tegels met een zwart-witpatroon of een witte vloer met een zwart sjabloon.
  • Muren geschild in ivoor- of helderwit zijn de perfecte ondergrond voor ingelijste kunst, prints en foto’s. Kies voor bijvoorbeeld lijsten in een donkere kleur hout of zwart. Lijst de mooiste zwart-wit prints in en voeg eventueel wat kleur toe met rood, geel of goud.
  • Een kleine kamer leent zich prima voor een zwart-wit kleurschema. Een kleine badkamer oogt elegant met een zwart marmeren aanrecht, een witte wastafel en draagconstructies in glimmend goud.
  • Krakend fris, wit bedlinnen is prachtig in de slaapkamer. Voeg een zwart-witte sprei toe, kussens en misschien een comfortabele zwarte stoel toe.
  • Wanneer je kussens en kleden shopt, let dan specifiek op prints waarin zwart is verwerkt. Werk met donkere kleden en plaids. Voeg meer zwart toe aan de ruimte met verlichting, tafelkleden, fotolijsten en hardware.
  • De combinatie zwart-wit ligt voor de hand in een moderne inrichting, maar doet het ook goed in een meer landelijke stijl. Kies bijvoorbeeld voor prints in een zwart-witte Vichy-ruit. Hang een collectie zwarte dienbladen op in de keuken, lijst zwart-witfoto’s in en kies zwart-wit gestreept bedlinnen.
  • Met zwart en wit porselein zet je een prachtige tafelsetting neer. Compleet wit of compleet zwart werkt ook. Ga voor wit porselein om het zo veelzijdig mogelijk te houden. Maak het af met zwart tafellinnen en zwarte accessoires.

Eígenlijk kun je met zwart-wit niet de mist in gaan. Combineer naar hartenlust met verschillende materialen en je zal zien hoe knap het resultaat wordt.

Lees verder onder de advertentie

Zwart en wit zorgt voor rust en evenwicht. Shop hier onze zwart-wit collectie.

Shop de zwart-wit stijl:

Bron: Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

Lees verder onder de advertentie