Meer kleur in huis zónder ook maar een kwast aan te raken

3-zitsbankNockeby, 251x97x82 cm (bxdxh), bijzettafelGladom, vloerkleedKnaldrup, 133×195 cm, blauwe gecapitonneerde poefSandbacka, 50×50 cm, messing dienbladGlattis(op blauwe poef),Ø 38 cm, donkerrode kussenhoes Sanela. Chaise longuePrimrose, blauwegecapitonneerde poef Hampton, koperkleurige staande lampColett. Spiegels aan de wand, v.l.n.r. bamboe,Ø 76 cm, met metalen lijst,Ø 60 cm. Rotanspiegel,Ø 70 cm, bamboe, Ø 78 cm. Rotan fauteuilLiseleje, rond donkerblauw kussen Kugleask op bank. Poef met franjes,35×40 cm (Øxh), houten lampenvoet, lampenkap, terracotta theepot, beker, matgouden lepel. Mosterdgele plaid, 125×150 cm, lichtroze velvet kussen, 30×50 cm, glazen vaas Ambero (met tak), hoogte 25 cm, koperkleurige kaarsenstandaardRondina. Koperkleurige gieter, rondgoudkleurig kussen. Vaasje op bijzettafel Serax. Beeld

Het nieuwe jaar is voor een frisse start! Mis je kleur in huis en denk je dat je meteen naar de bouwmarkt moet voor verf en behang, dan zit je fout. Er zijn een heleboel andere manieren om kleur in huis te halen zonder te klussen.

Lees verder onder de advertentie

Kussens

Welke kleuren je ook in huis hebt, de kussens op de bank zijn meestal in dezelfde tint als de kleur op de muren. Wie zegt dat je dat zo moet laten? Kussenhoezen zijn er om verwisseld te worden, dus ga eens voor een kekke kleur, print of stof.

Heb je een grijze bank in de woonkamer staan? Je bent niet de enige. Hoe je de grijze bank in een kleurrijk jasje steekt laat Marianne in deze video zien.

Lees verder onder de advertentie

Posters

Heb je posters of foto’s aan de muur? Top! In de lijsten kun je namelijk makkelijk iets nieuws stoppen. Ga voor een abstracte print in combinatie met persoonlijke foto’s, of een zelfgemaakt schilderij van je kind(eren). Een goedkope én snelle manier om toch een beetje kleur aan de wand te creëren.

Kaarsen

Gezellig op élke plek. De eettafel, de salontafel, een kastje, de badkamer of het toilet. Kaarsen kunnen letterlijk overal! En als je ze dan ook nog in een leuke kleur kiest, ben je helemaal lekker bezig. Toptip: kies meerdere kleuren bij elkaar in dezelfde of juist de tegenovergestelde kleur om meer dynamiek te creëren.

Lees verder onder de advertentie

Zin in een leuke DIY? Gedraaide kaarsen zijn helemaal je van het!

Lampenkap

Kleur in huis halen met je verlichting is supermakkelijk. Heb je van die lampen waar je gewoon een andere lampenkap op kunt draaien, dan ben je een gezegend mens. Gekleurde lampenkappen zijn weer helemaal van nu en misstaan niet in een huis waar grijs, wit en zwart de boventoon voeren. Kortom: die plank kun je dus niet echt misslaan. Draai ook eens een gekleurd peertje in een simpele (semi)transparante lamp. De gloed die er vanaf straalt kleurt de muren zonder dat jij een kwast hebt aangeraakt.

Lees verder onder de advertentie

Shop kleurrijke items…

Bron: Beeld: vtwonen 03-2020 | Styling Fietje Bruijn | Fotografie Dennis Brandsma