3x warme kleurpaletten voor de nazomer

beeld vtwonen Beeld

Helaas is de zomer alweer voorbij. Maar geen zorgen, in september komen er vaak nog veel zonnige dagen aan. En zelfs in oktober kan het nog heerlijk zijn. Wil je graag extra lang genieten van de nazomer? Met deze drie combinaties van vtwonen-stylist Fietje Bruijn haal je die warme kleurpaletten gewoon naar binnen. 

Lees verder onder de advertentie

1. Uiteenlopende kleuren

Van rozebruin tot auberginepaars en dieporanje. De woonkamer van Joery en Murkje is hét bewijs dat uiteenlopende tinten goed kunnen samengaan onder één dak. Fietje: ‘Bij een auberginekleurige bank passen veel kleuren. Maar pas op met harde tinten. Die kunnen te bepalend zijn voor je interieur. Een zachte tint, zoals rozebruin bij Joery en Murkje, oogt veel mooier.’ Met accessoires kun je volgens Fietje een harmonieus geheel creëren in huis. ‘De kleuren van de bank en de muren komen terug in het kussen op de bank. Ook de dieporanje kleur van de salontafel zie je terugkomen in het schilderij aan de wand. Dat zorgt voor eenheid.’

Vind je het lastig om te bepalen welke kleuren bij elkaar passen? Met deze visualisatie-apps kun je een indruk krijgen hoe een kleur in de kamer staat.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

2. Okergeel, petrolblauw en grijs

Deze slaapkamer in Haarlem is een winters plaatje in de volgende van de drie warme kleurpaletten. Fietje: ‘Okergeel, bosgroen en grijs: de kleuren van het beddengoed komen subtiel terug in het petrolkleurige behang op de muur.’ Het leuke aan petrolblauw is dat het zowel als een warme als een koele kleur gebruikt kan worden. Wil je een warme en geborgen sfeer creëren in de slaapkamer? Ga dan voor een combinatie van petrol met okergeel, zoals bij Joery en Murkje. Als je petrol daarentegen combineert met grijs of zwart, komt juist het koele karakter van petrol naar boven.

LEES OOK
Bekijk hier hoe stylist Fietje de rest van de woning een make-over gaf

beeld vtwonen Beeld

‘Door de muren van je keuken een warme kleur te geven, breng je meteen meer sfeer in huis.’

3. Zwart, taupe en bordeauxrood

Fietje heeft het zwart van de keuken gecombineerd met taupe. Fietje: ‘Een witte muur in combinatie met strakke zwarte keuken is veel te kil. Ik heb gekozen voor een warmere tint verf op de muur, taupe, en grijze tegeltjes om alles bij elkaar te brengen. Die tegeltjes zijn trouwens ook makkelijk schoon te maken. In de keuken komt een aantal accentkleuren terug. De bordeauxrode stoelen en houten eettafel gaan goed samen met de zwarte keuken.’

Shop kleur…

Lees verder onder de advertentie