Zo geef je de kinderkamer een sprookjesachtig thema

Behang Bellewood van Rebel Walls. Bed Marktplaats, zelf geschilderd. Stoel familiestuk Jean. Aap Jellycat. Klein kussen zelfgemaakt, blaadjeskussen Hema. Sprei The Souks. Stof hemelbed Kwantum. Vloerkleed Anthropology. Zeegras vloerbedekking. Beeld NEE | vtwonen 13-2022 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen | Tekst Monique van der Pauw
Beeld NEE | vtwonen 13-2022 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen | Tekst Monique van der Pauw

Is de kinderkamer toe aan een opfrisbeurt en wil je dit sprookjesachtig aanpakken? Dan zit je hier goed. Eva en Jean gingen je voor met dit toffe woonidee. Benieuwd? Lees dan snel verder en ontdek hoe je binnen no-time de kinderkamer omtovert.

Hooizolderhuis

Een eeuwenoude boerderij op het Brabantse platteland is het droomhuis geworden van Eva en Jean. ‘De luiken, houten balken, grote leefruimte en de enorme tuin mét varkens, die ik altijd al wilde.’ Het stel kocht de woning en de hooizolder, die door de vorige eigenaren was verbouwd tot woonruimte. ‘Het huis was goed verbouwd, sfeervol en in een prima staat. We hebben er alleen onze smaak en die van de kinderen in gelegd.’

Lees verder onder de advertentie

Een sprookjesachtige kinderkamer

Niet alleen het huis, ook de kinderkamer onderging een metamorfose. Deze kamer heeft een sprookjesachtig thema gekregen dankzij de hemel boven het bed. Ook de bosprint op de muur, de talloze sprookjesboeken het roze beschilderde bed geven de kamer een magisch gevoel. Wil je het bed nog sprookjesachtiger maken? Dat kan! Ga aan de slag met stencil prints van sprookjeselementen zoals kroontjes. Drapeer vervolgens nog wat mooie sterrenlichten over de rand van het bed en klaar. Aan magie geen gebrek in deze kamer.

Zelf een hemel maken

Een hemel koop je in allerlei soorten, maten en kleuren, maar hoe leuk is het als je deze zelf maakt? En dan ook nog eens in een print naar keuze. De hemel boven het roze beschilderde bed bestaat uit twee ruimvallende lappen stof. Deze zijn met haakjes en knijpringen aan het plafond bevestigd. De hemel hangt nonchalant over het bed waardoor het echt een sprookjeshuis lijkt. Het handige aan dit woonidee is dat je zelf kiest hoe groot en in welke print je de hemel wilt hebben. Ga je voor een sprookjesachtig thema zoals in deze kinderkamer? Of kies je een stoere print voor in een jongenskamer? Het kan allemaal.

Bedhemels shoppen…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 13-2022 | styling Ilona Jongepier | fotografie Dana van Leeuwen