Samen op 1 kamer? Ja hoor!

beeld vtwonen Beeld

Meestal willen kinderen een eigen slaapkamer, maar hier is niet altijd plek voor in huis. Of misschien vinden jouw kinderen het gewoon heel gezellig om samen op 1 kamer te slapen. Hoe richt je zo’n gedeelde slaapkamer in en zorg je toch voor een beetje privacy?

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Samen op 1 kamer? Opruimen!

Twee kinderen op een kamer betekent twee keer zoveel spullen. Opbergruimte is dus essentieel. Om de kamer rustig te houden is het verstandig om te kiezen voor afgesloten opbergers: een kast met deuren of dichte manden. Een bankje met opbergruimte in de zitting is ook handig. Schuine dakranden kunnen ook prima omgetoverd worden tot opbergruimte. Laat het aftimmeren en maak plankjes achter de deurtjes. Zo heb je optimaal effect van de ruimte waar je anders toch niet bij kan.

Lees verder onder de advertentie

Zijn je kinderen wat ouder? Dan kan de speelruimte ingeruild worden voor opberg- en werkruimte. Juist op een gecombineerde kinderkamer is er ruimte nodig waar ze rustig hun huiswerk kunnen maken. Misschien is deze opberg- en werkplekwand een goed idee. Zo is er genoeg ruimte om te werken en op te bergen.

Samen slapen

Liggen je kinderen op zolder? Denk eens aan een bedstee. Een bedstee past perfect onder het schuine gedeelte van je dak. De ruimte naast de bedstee is dan nog vrij voor een bureau of wat speelruimte.

Privacy

Meerdere kinderen samen op 1 kamer gaat prima, zolang ze ook een eigen plekje hebben. Als de kinderen wat ouder zijn, kun je kiezen voor een afscheidingswand. Dit hoeft geen stenen muur te zijn, maar bijvoorbeeld een kast. Ook gordijnen zijn fijn als afscheiding. Zo kunnen de kinderen zelf de gordijnen open of dicht doen, afhankelijk van hun eigen behoeftes. Voor een strakkere look kun je ook voor paneelgordijnen gaan. Zo blijft de privacy behouden, maar ook de gezelligheid van het samenzijn.

Lees verder onder de advertentie

Broer en zus

Als een broer en zus samen een kamer delen wordt het inrichten iets lastiger. Veel kleuren zullen meteen worden afgeschreven. Maar denk ook eens out-of-the-box. Hang bijvoorbeeld een mooi kleed aan de muur. Het kleed van Rafa kids is een mooi voorbeeld hiervan. Deze mooie print kan voor zowel jongens als meisjes.

Als je een muur wilt behangen, kies dan voor een leuke print in grijs of zwart-wit. Voor een wat rustiger effect houd je de muren effen. De Flexa kleur Bruis is leuk is voor jongens en meisjes. Ook hier geldt, de accessoires maken het helemaal af.

Bron: 1. Rafa-kids – 2 & 3. vtwonen

Lees verder onder de advertentie