Orde in de chaos: zo creëer je een minimalistische kinderkamer

beeld vtwonen Beeld JA | vtwonen 07-2020 giftbox | styling Kim van Rossenberg | Fotografie ® Ernie Enkelaar
Beeld JA | vtwonen 07-2020 giftbox | styling Kim van Rossenberg | Fotografie ® Ernie Enkelaar

Van schooldagen tot lang buiten spelen en televisie kijken: het leven van een kind zit vol prikkels. Een minimalistische kinderkamer heeft daarom veel voordelen. De ruimte oogt groter, je kind kan rustiger slapen en tot zichzelf komen. Maar het ziet er vooral stijlvol uit. 

Lees verder onder de advertentie

Kleurgebruik

Om een rustige sfeer te creëren in de kinderkamer, kun je het best één kleur gebruiken. Er zijn veel kleuren die deze sfeer versterken. Vooral onuitgesproken kleuren voeren de boventoon. Denk aan beige, taupe, ecru en alles daar tussenin. Voor een minimalistische kinderkamer gebruik je het liefst lichte tinten, zodat de kleur niet overheersend wordt.

Probeer daarnaast ook prints op de muur te vermijden. Deze trekken al snel de aandacht en zo vervaagt het minimalistische effect. Wil je een speelse look geven aan de kinderkamer? Schilder dan vormen op de rest van de muur in een donkere tint van de kleur. Denk aan halve cirkels, een driehoek of schilder heel de onderste helft van de muur.

Genoeg opbergruimte

In een kinderkamer hoort veel speelgoed thuis, maar soms zorgen rondslingerende speelgoed auto’s of stiften en pennen voor een rommelig beeld. Ruim daarom regelmatig op en kies voor genoeg opbergruimte waar je deze spullen in kwijt kunt. Opgeruimd staat netjes.

Lees verder onder de advertentie

Verschillende meubels in dezelfde stijl zorgen voor eenheid. Heb je een houten bed? Ga dan voor zo’n zelfde houten kast en bureau. Probeer zo min mogelijk meubels te gebruiken om de minimalistische stijl door te trekken. Eén grote kast zorgt namelijk al voor een heel ander beeld dan verschillende kleine kasten en opbergkisten in verschillende stijlen.

LEES OOK
Zo decoreer je een minimalistisch huis: 7 tips

Subtiele accessoires

Ondanks het less is more principe, zijn accessoires meer dan welkom in de minimalistische woonstijl. Het moet immers wel gezellig en leefbaar zijn en, laten we eerlijk zijn, het is en blijft een kinderkamer. Hang een paar posters in neutrale kleuren aan de muur en leg een vloerkleed neer voor meer warmte. Kijk hierbij goed naar alles wat jouw kind leuk vindt en verwerk dat op een subtiele manier in de kamer.

Lees verder onder de advertentie

Rustige materialen

Om het geheel rustig te houden gebruik je het best materialen in dezelfde tinten. Combineer rotan items met gebreide plaids, een linnen lampenkap en wollige sierkussens. Zorg ervoor dat ze tot dezelfde kleurenfamilie behoren, dan kan er niets meer fout gaan.

Voor in de minimalistische kamer…

Bron: vtwonen 07-2020 giftbox | styling Kim van Rossenberg | fotografie ® Ernie Enkelaar

Lees verder onder de advertentie