Kinderbureau maken

beeld vtwonen Beeld

Een goede werkplek waar jouw zoon of dochter rustig kan knutselen, lezen of huiswerken is onmisbaar op een kinder- en tienerkamer. En wat is nou een werkplek zonder een mooi bureau? Wanneer je een beetje handig en creatief bent, kun je natuurlijk zelf een kinderbureau maken. Kidskamers.nl vertelt hoe!

Lees verder onder de advertentie

Kinderbureau maken

Een kinderbureau maken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Natuurlijk heb je wel twee rechterhanden en de juiste materialen nodig, maar met een stappenplan kom je al een heel eind. Op onze website vind je een leuke zelfmaker voor een bureau. In de handige vakken kun je alle knutsel- en schoolspullen opruimen waardoor het bureau netjes opgeruimd blijft.

Vind je dit bureau iets te ingewikkeld? Je kunt ook gewoon een Ikea tafel omtoveren tot kinderbureau. Bekijk snel het stappenplan en ga aan de slag!

Bouwtekening van een bureau

Met het maken van een kinderbureau bespaar je een hoop geld. Een ander voordeel is dat je zelf de maten kunt bepalen en het bureau dus precies passend kunt maken. Zo benut je net dat ene hoekje van de kamer of past het bureau toch onder die lastige schuine wand.

Lees verder onder de advertentie

Op de website van Karwei vind je een duidelijke beschrijving en tekening voor een basic kinderbureau. Je kunt prima de afmetingen aanpassen aan jouw wensen. Ook een zwevend bureau is een leuk idee. In het filmpje van Eigen Huis & Tuin leggen ze duidelijk uit hoe je deze maakt.

Steigerhouten bureau

Steigerhout leent zich perfect voor het maken van een kinderbureau. Het werkt fijn en het is ook nog eens goed te combineren met andere materialen en kleuren in de kinderkamer. Met de tips en uitleg uit het artikel bouwtekening bureau steigerhout timmer je zo dat stoere bureau in elkaar!

Meubels verven

En is je kinderbureau helemaal af? Verf hem dan in een kleur die bij de kinderkamer past. Zet het meubel eerst goed in de grondverf en geef hem daarna een mooie kleur met de zijdeglansverf van Bestel-verf.nl. Deze verf is op waterbasis en dekt goed. De zijdeglansverf is verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende kleuren.

Lees verder onder de advertentie

Bron: 101 woonideeën