Haal de dierentuin naar binnen met een dierenkamer

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Veel kinderen zijn gek op dieren. Gewoon de hond of kat thuis. Soms meer exotisch zoals leeuwen en slangen. Of bosdieren: uilen, eekhoorns, vogels. En wat denk je van vissen? Kortom meer dan genoeg dieren om een kinderkamer mee te vullen!

Oerwoudkamer

Welcome to the jungle! Is jouw kind gek van spannende dieren, zoals leeuwen, tijgers en slangen? Dan is een oerwoudkamer helemaal iets voor hem of haar. Beschilder de muren met frisse bomen en laat een echte tak ‘uit’ de muur komen. Slinger daar een aap aan of wikkel er een knuffelslang van het Knuffelparadijs omheen. Aan het plafond hang je een klimtouw als liaan.

Maak een bed van steigerhout voor het stoere effect. Van de planken die over zijn, maak je schappen aan de muur. Op de grond leg je grote kussens in de vorm van keien. Te koop bij Arenas collection als lekker leeshoekje. Ook kun je kussens kopen met zebraprint, tijgerprint etc. Of je neemt er een met een dierenprintje van vtwonen.

Lees verder onder de advertentie

Bosdieren

Op dit moment zijn uilen erg geliefd voor in het interieur. Eenvoudig om daar een boskamer mee te maken, want er zijn er genoeg te vinden. Ook hier zou een decor van bomen niet misstaan. Behangbomen zijn te koop bij Inke. Hang een vogelhuisje aan de boom met een lampje erin en je hebt meteen sfeerverlichting. Te koop bij De Speelkamer.

Zelfmaken: Hang een tak langs de muur op. Tik er om de zoveel centimeter een spijkertje in met een gordijnhaakje eraan. Zo kan je er de kunstwerken van je kind aan ophangen. Op de tak zet je natuurlijk ook een eekhoornknuffel of allemaal kleine vogeltjes.

Onderwaterwereld

Vissen zijn zo mooi en kleurrijk en dus perfect voor de kinderkamer. Leuk om de muren – op een randje wit tegen het plafond na – helemaal blauw te schilderen alsof je onder water zit. De lijn naar het wit maak je golvend. Grote muurstickers van bont gekleurde vissen versterken het onderwater gevoel.

Lees verder onder de advertentie

Slapen in een schip

Het houten bed van je kind is met een beetje fantasie een gezonken schip. Langs de lange zijkanten van het bed schilder je patrijspoortjes. Op het bed leg je een dekbed van vissen via Baby en Tiener. En de lamp is een hangend aquarium, te koop bij Kidzsupplies. Uiteraard mag een echt aquarium met guppies niet ontbreken.

Bron: 1 en 3 Kek wonen met Kinderen | Fotografie Bart Brusse | Styling Estherloonstijn.nl – 2 Perron11