Zo geef je een strakke designkeuken een warme make-over

beeld vtwonen Beeld

Een strakke designkeuken heeft weinig poespas nodig. Zo’n keuken oogt lekker luxe en is van alle gemakken voorzien. Het enige nadeel? Zo’n keukenblok kan soms wat kil ogen. Met déze tips oogt ie snel een stuk warmer.

Lees verder onder de advertentie

Designkeuken versus moderne keuken

Een designkeuken doet wonderen en geeft het uiterlijk van je keuken gelijk een luxe look. Terwijl de looks van een designkeukenblok sterk doen denken aan die van een moderne keuken, zit er wel degelijk verschil tussen. Een designkeuken is voornamelijk luxe op het gebied van materiaal, keukenapparatuur en afwerking. Een moderne keuken kenmerkt zich daarentegen door de vele strakke lijnen, moderne materialen en vaak een matte afwerking.

Strak uiterlijk

Een designkeuken is tot in de puntjes afgewerkt, waardoor het een strak uiterlijk heeft. Dat is vaak een welkome aanblik, gezien een keuken in veel huishoudens vól staat met allerlei potten, pannen en ander keukengerei. Maar toch kan een strakke designkeuken – al helemaal wanneer deze is uitgevoerd in het wit, grijs of zwart – niet alleen strak, maar ook net wat té steriel of kil ogen.

Meer warmte in huis halen

Merk je dat je inderdaad sfeer mist in de keuken? Dan hoef je niet direct te gaan sparen voor een volgende verbouwing. Want met een aantal slimme, snelle tips en trucs, zorg je in een handomdraai voor wat meer gezelligheid en warmte tijdens het koken.

Lees verder onder de advertentie

BEKIJK DE VIDEO
Warmte op het aanrecht: stylingtips van Marianne

Theedoek linnen € 12,95 (www.lichtenfijn.nl) Jashaak Tess € 6,39 (www.karwei.nl) Stoeltje (privebezit) Messen en houten kommetjes (kringloop) Beeld vtwonen 04-2022 | Fotograaf Louis Lemaire | Styling Myla Griese
Beeld vtwonen 04-2022 | Fotograaf Louis Lemaire | Styling Myla Griese

Warm ogende accessoires in een killere keuken geven direct meer sfeer, zonder diep in de buidel te hoeven tasten

Lees verder onder de advertentie

Houten accessoires

Een snelle én budgetproof manier is het opvrolijken van het aanrecht met een aantal accessoires. Stal bijvoorbeeld een aantal mooie houten snijplanken van verschillende formaten uit en laat dit natuurlijke materiaal terugkomen in houten slakommen of andere (opberg)bakken. Kies voor een robuuste houtsoort in donkere uitvoering, als quix fix voor meer warmte.

Decoreren met servies

Ook kun je een kleine verzameling van je mooiste koppen en schotels uitstallen op bijvoorbeeld een dienblad in houtkleur of juist een opvallend gouden of marmeren schaal. Kies voor bekers in een warme kleur, zoals aardetinten, warmrood, okergeel of donkergroen. Tweedehands kun je gekleurd keramiek vaak voor een klein prijsje op de kop tikken. Mix en match verschillende kleuren en prints voor een speels geheel.

Planten

Levendig groen doet altijd wonderen, ook in je strakke designkeuken. Zet een paar planten in vrolijke potten op het keukenblad of hang er eentje in een pot bóven het aanrecht. Een kleine fruitboom in de hoek van de keuken, zoals de vrolijke citrusboom Citrus Kumquat, zorgt gelijk voor een vrolijke noot. En natuurlijk misstaan verschillende kruidenplanten, zoals frisgroen munt, donkergroen basilicum en weelderig rozemarijn in diverse plantenpotten ook niet op je aanrecht.

Lees verder onder de advertentie

Mooi serviesgoed voor meer warmte in de keuken

Bron: Beeld 1: Weer verliefd op je huis 2017-4 Styling Frans Uyterlinde | Fotografie Barbara Kieboom | beeld 2: vtwonen 04-2022 | Fotograaf Louis Lemaire | Styling Myla Griese