WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

‘Verstop’ de afzuigkap met deze slimme truc

Is de afzuigkap in de keuken een doorn in het oog? Dan heb je vast al nagedacht over ombouwen, inbouwen of zelfs verwijderen. Geen zin, tijd of geld om te klussen? Met dit alternatief los je het probleem direct op en krijg je er ook nog eens meer ruimte bij. Mariska ging je voor met dit slimme woonidee voor in de keuken.

beige keuken
Keukentegels Mosaic Factory, wandlampen vintage, kunst op plank van Loulou Avenue, koffiezet­apparaat Ecm, keramieken servies Ghesq, bruine vaas Loods 5. Overig onbekend. 

Sereniteit in een bruisende stad

Wonen in een drukke stad, terwijl je ook nog rust voelt van een dorp. Dit klinkt te mooi om waar te zijn maar Mariska is de gelukkige die dit gevoel mag beleven. Haar woning uit 1910, met een beschutte tuin, was liefde op het eerste gezicht. De woning zit bomvol met verfijnde elementen zoals ornamenten, klassiek hoge plafonds, en glas-in-loodramen. Het was geen rigoureuze verbouwing maar de nodige aanpassingen zijn gedaan en de stijl van Mariska is goed terug te zien in het interieur.

Spelen met contrasten

Mariska speelt graag met kleuren, materialen en stoffen in haar interieur. Zo blijft de historie in de woning bewaart. Ze benadrukt graag authentieke details om vervolgens met moderne designmeubels en vintage items contrast aan de woning toe te voegen, wat het interieur een persoonlijke touch geeft. Alle muren hebben lichte maar toch ook warme kleuren. Dit gecombineerd met elementen zoals hout zorgen voor een warm effect. Stoere accenten zoals in de keuken dragen bij aan het gevoel van eenheid. Bij de verbouwing van de woning werd vooral nagedacht over functionaliteit.

Alternatief voor de afzuigkap

Zo werd ook de keuken onder handen genomen tijdens de verbouwing. Mariska heeft gekozen voor een slim woonidee in deze ruimte. De afzuigkap was een doorn in haar oog en niet passend in het interieur. Daarom heeft ze gekozen voor een alternatief en verlegde de focus met planken – links en rechts van de afzuigkap – tegen de muur. Hierop staan haar favoriete borden, mokken en andere keukenaccessoires. Zo valt de afzuigkap minder op. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je meer ruimte hebt in de keukenkasten.

beige keuken
Keukentegels Mosaic Factory, wandlampen vintage, kunst op plank van Loulou Avenue, koffiezet­apparaat Ecm, keramieken servies Ghesq, bruine vaas Loods 5. Overig onbekend. 

“Deze materialen, zoals het donkere hout, geven kamers

warmte en gezelligheid”

Nog meer keukeninspiratie

Wil je naast dit slimme woonidee nog meer tips over het indelen en inrichten van de keuken? Of je nu een moderne, eigentijdse keuken hebt of een keuken met authentieke details? Deze tips zorgen vast voor genoeg inspiratie.

Moois voor in de keuken…

nog meer: keuken inspiratie