Van besteklade tot voorraadkast: zo deel je de keukenkasten in als een pro

beeld vtwonen Beeld vtwonen 03-2021 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 03-2021 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans

Keukenkasten indelen: meestal begin je er vol goede moed aan, maar wordt het vroeg of laat toch een rommeltje. Daarom stelden wij een aantal tips voor je op waarmee het dit keer zeker een succes wordt. Met deze drie gouden tips wordt jouw keuken straks de meest georganiseerde plek in huis!

Lees verder onder de advertentie

De pannenlade

Misschien wel de belangrijkste lade van allemaal: want zonder pannen wordt er niet gekookt. Toch wordt deze lade vaak omgedoopt tot een ondergeschoven kindje als het aankomt op indelen. Maar dat is nergens voor nodig! Ten eerste: gun jezelf een antislipmat (zoals deze van bol.com), zodat de boel niet meteen in elkaar stort als je dat ene steelpannetje nodig hebt. Daarnaast bestaan er tegenwoordig lade-indelingen voor pannenlades, waardoor je een handige indeling maakt. Dit geldt niet alleen voor de pannen, maar ook voor de deksels. Door middel van handige rekken hoef jij niet meer de hele kast door te speuren voor die ene pan, maar is ‘ie makkelijk te pakken. Minder stress dus tijdens het koken.

Houd de besteklade de besteklade

Wat bewaar je in de besteklade? Inderdaad, bestek. Toch komt het vaak voor dat er na een tijdje ook andere dingen in te vinden zijn. Een blikopener, aansteker, schroevendraaiers of rondslingerende bonnetjes… Niet helemaal de bedoeling! Maak het overzichtelijk voor jezelf en kies een aparte lade om dit soort dingen in te bewaren, zodat de besteklade ook de besteklade blijft. Verdeel deze lade ook in duidelijke vakken, zodat je niet hoeft te zoeken naar bestek. Opgeruimd staat netjes!

LEES OOK
Komt dat zien! Dit zijn de vtwonen keukens

Lees verder onder de advertentie

De voorraadlade

Het sleutelwoord voor het indelen van de voorraadlade: vershoudbakken. Je vindt ze in alle soorten en maten. Of het nu om kruiden, pasta of mueslirepen gaat: er is altijd een passende voorraadpot te vinden. Door deze ook nog eens te labellen zie je altijd precies wat wat is. Ook handig: zet bijvoorbeeld de potten met kruiden bij elkaar zodat je voortaan weet wat waar te vinden is.

De rommellade

Het is niet erg als er hier en daar toch wat rommel ontstaat, daar heb je gewoon een speciale lade voor. De rommellade! Hier belanden die aanstekers, schroevendraaiers en bonnetjes in. Maar ook sleutels, rondslingerend kleingeld en pen en papier kun je hierin kwijt. Eigenlijk alles wat niet in de andere lades hoort. De rommellade hoeft niet letterlijk een rommel te zijn, ook hier kun je alles weer in vakken opdelen. Of koop er een bestekbak voor.

Handige organisers voor in de keuken…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 03-2021 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans