Ruimteprobleem? Een (zelfgemaakte) kastenwand is de oplossing

beeld vtwonen Beeld

Een kastenwand draai je redelijk eenvoudig in elkaar en zorgt voor veel extra opbergruimte. Daarnaast geeft het een wand een bijzondere look. 

Lees verder onder de advertentie

Een kastenwand kan overal in huis

Kasten zorgen voor een opgeruimd huis, waar ruimte overblijft om lekker te leven. Maak een wand van kasten in de woonkamer voor al je boeken, of in de slaapkamer als kledingkast. Opbergruimte is altijd goed. Ingebouwde kasten staan niet in de weg en geven direct voor ruimte. Ook handig voor speelgoed in de kinderkamer.

beeld vtwonen Beeld

Inspiratie

Er zijn veel soorten kastenwanden te maken. Een donkere variant doorbreekt mooi een wit interieur. Het geeft de kamer meer power én levert ook nog eens veel opbergruimte voor je favoriete boeken en accessoires. Ook mooi is de van vloer tot plafond kastenserie Besta van Ikea, met een goede opbergfunctie. Door de vierkante vlakverdeling en het gebruik van greeploze dichte deuren blijft de wand rustig. Meer inspiratie nodig? Bekijk het artikel Zo haal je de perfecte kastenwand in huis en inspiratie voor een boekenwand.

Lees verder onder de advertentie

Maak zelf een kastenwand

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een wand van kasten te maken. Lees hier hoe je een eigen kastenwand maakt! Geen zin om zelf te klussen? Een timmerman inhuren is uiteraard een oplossing, maar er zijn ook kastenwanden te koop die je alleen nog maar hoeft te monteren. Zo hoef je niet zelf met een hamer en zaag aan de slag. Bekijk hier alle kasten en hieronder onze selectie.

Shop de stijl

Bron: foto 1: styling Marianne Luning, fotografie Margriet Hoekstra | Foto 2 vtwonen juni 2009 | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn

Lees verder onder de advertentie