Klaar voor kleur? Rood in de keuken maakt een opmars

Muurverf Spiced Honey Flexa. Vitrinekast Ikea. Mokken HKliving, Hella Duijs, Nienke van de Pol. Servies kringloop. Koraalkleurig vaasje Hella Duys. Lepeltjes House of Oeli. Op aanrecht: bloempot Jysk, plant Ikea, rode theepot/waterkoker Alessi. Vlinderjaloezieën Bece raamdecoratie, Hubo. Beeld vtwonen 10-2021 | Productie en Fotografie Corine Hoge Bavel | Tekst Marion de Boer
Beeld vtwonen 10-2021 | Productie en Fotografie Corine Hoge Bavel | Tekst Marion de Boer

Kleur in huis is niet voor iedereen weggelegd, en toch is het een trend die we dit nieuwe jaar veel gaan zien. En dan met name in de vorm van kleurrijke keukens. Rood in de keuken viert hoogtij, en is een ideale manier voor wat leven in de brouwerij. Van grote oppervlakten tot subtiele accenten: zó haal je deze trend naar jouw smaak in huis.

Lees verder onder de advertentie

Kleur bekennen

Met kleurrijke accenten oogt elke ruimte al snel vrolijk. Per kleur worden verschillende gevoelens en emoties opgeroepen, per plek in huis verschilt het dan hoe dat aanvoelt. Rood is een intense kleur die een levendige en krachtige impact heeft. Met het oog op de kleurenpsychologie roept de primaire kleur voornamelijk emoties als passie, vuur en warmte op. Rood staat ook voor vitaliteit en gezondheid, en juist daarom is het een goede match in de keuken.

Groot statement

Nu is een volledig rode keuken best intimiderend en een grote verandering in huis. Ben je echter toe aan het drastisch omgooien van je (woon)keuken én voel je een drang naar kleur? Dan kun je de stap zetten om je keukenkasten van een rode kleur te voorzien. Je kunt hiermee variëren in allerlei tinten rood. Knalrood kan al snel wat schreeuwerig ogen, terwijl bordeauxrood of een diepere rode kleur iets aangenamer en warmer kan staan.

Lees verder onder de advertentie

Ben je gezegend met veel ruimte? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen het keukenblok of juist alleen het keukeneiland van een rood jasje te voorzien. Zo oogt de ruimte gelijk speels, uniek en persoonlijk, maar tegelijkertijd ook niet té opvallend. Houd de rest van de keuken ingetogen en combineer met natuurlijke materialen, voor een warm geheel.

Kleiner kleurrijke accenten

Mocht de kleur rood je aanspreken en afschrikken tegelijk, kun je het natuurlijk ook kleiner aanpakken. Met accenten in een rode kleur naar keuze, kan de keuken al snel compleet anders ogen zónder een gehele make-over te hoeven ondergaan. Kies bijvoorbeeld voor een rode pan op het fornuis, een opvallende rode barkruk of een vloerkleed in rode kleur. Dat maakt het ook ideaal om te experimenteren met meer kleurrijke items in huis. Vind je het rood mettertijd toch te heftig? Dan kun je de losse items gewoon weghalen en oogt je keuken weer compleet anders.

Lees verder onder de advertentie

Een gulden middenweg is kiezen voor één groot, rood item in de keuken. Een rode koelkast is daar een goed voorbeeld van, voor een stoer statement. Liefhebbers van kleur combineren deze kleur met andere kleuren als blauw of groen. Meer aanhanger van het industriële? Combineer de kleur dan met robuustere items zoals een stalen barkruk of een stoer fornuis.

Lees verder onder de advertentie

Shop de mooiste rode items…

Bron: vtwonen 10-2021 | Productie en Fotografie Corine Hoge Bavel | Tekst Marion de Boer