WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een zwarte keuken voor een mysterieus effect

Zwart heeft een onmiskenbare uitwerking op het interieur. De kleur is stijlvol en chique en heeft zelfs een mysterieus tintje. Helemaal niet gek dat wij de zwarte keuken al tijden omarmen. Boven heeft het – in tegenstelling tot een strakke witte keuken – een heel ‘volwassen’ uitstraling. Een blijvertje dus!

zwarte keuken | De nieuwe vtwonen keukens | Black | vtwonen collectie by Mandemakers Keukens

Waarom mysterieus?

Hoe komt het dat zwart een tikkeltje mysterieus maakt? Zwart heeft vele betekenissen en effecten en die zijn voor iedereen anders, maar over het algemeen staat zwart voor macht en autoriteit en brengt het elegantie en een chique sfeer met zich mee. Maar soms wordt zwart ook gezien als een wat sombere kleur die zelfs zwaarmoedig kan overkomen. De kunst is daarom de juiste belans te vinden.

LEES OOK
Zwart in je interieur: zo voeg je het toe in jouw huis

Waarom een zwarte keuken?

De keuken is zo’n ruimte in huis die je het liefst zo tijdloos mogelijk inricht. En laat zwart nu net een van de meest tijdloze kleuren zijn die je kunt vinden. Zwart raakt eigenlijk nooit uit de mode en dat geldt ook voor zwart in het interieur. Daarnaast zorgt een zwarte keuken voor rust en zie je eventuele vlekken of krassen minder goed dan bij een lichtere keuken.

Zwarte accessoires

Voor de verder aankleding van een zwarte keuken heb je meer vrijheid dan alleen deze ene kleur. Er zijn natuurlijk nog steeds items die je in het zwart kunt aanschaffen (een koffiezetapparaat of deze stijlvolle zwarte pedaalemmer van MADE), maar probeer ook wat warmte toe te voegen. Dit doe je met een mooie houten snijplank of een handdoek en theedoek in een warme kleur.

nog meer: keuken inspiratie