WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Grote, open ruimte indelen? Tover tegels op de muur

Helmer en Muriël moesten gelijk aan de bak nadat ze de sleutels kregen van deze loft binnen de ring van Amsterdam. Na een jaar lang verbouwen hebben ze het huis volledig naar hun smaak weten in te richten. Daarnaast zit hun huis vol met te gekke woonideeën. Een grote, open ruimte indelen kan best een uitdaging zijn. Hoe zorg je stijlvol voor afscheiding en sfeer? Met tegels aan de muur! Bekijk het woonidee dat Helmer en Muriël hebben toegepast.

gele bank trap
Bank Aikon Lounge van Design on Stock. Eetkamerstoelen Friday van Fest. Tafel Magis Tavolo XZ3 via Flinders. Maatwerkkeuken, eikenhouten trap en stalen kast ontwerp Martijn Frank Dirks, uitvoering Spinder Interieurbouw. Inbouwapparatuur Siemens. Downdraft afzuiger Wave Design. Tegels Ceramiche Grazia, 6,6×26 cm in kleur Pepe. Vloer DGF polyurethaan PU gietvloer in kleur NO.05.65 via Design Gietvloer Amsterdam. Betonnen muren geïmpregneerd met Hydrablock Pro voor matte look. Gouden bloempotten Ikea. Grijze verf Sikkens ACC Aqua Zijdeglans kleur SN.02.57. Donkerblauwe verf Sikkens ACC Aqua Zijdeglans kleur SO.10.20.

Tegels op de muur

De Amsterdamse loft van Helmer en Muriël bestaat uit hoge plafonds en dus hoge muren. Dit betekent dat je er alle kanten mee op kunt, maar die hoge muren kunnen soms ook ongezellig of misschien zelfs kil ogen. Zeker in een gezellige familieruimte, zoals de keuken. Hier hebben Helmer en Muriël iets op bedacht. Muurtegels zijn ideaal om een groot oppervlak mee te doorbreken, zo ook in de keuken. Ze geven diepte, kleur en reliëf. In dit geval ook nog glans. In deze woning is er gekozen voor een bruine kleur tegels, die goed past bij de keuken. Zo blijft het een mooi geheel, maar door te spelen met de verschillende materialen creëer je een geweldige uitstraling.

keuken tegels muur
Maatwerkkeuken ontwerp Martijn Frank Dirks, uitvoering Spinder Interieurbouw. Inbouwapparatuur Siemens. Downdraft afzuiger Wave Design. Tegels Ceramiche Grazia, 6,6×26 cm in kleur Pepe. Plafondlamp Wever & Ducré.
houten aanrecht

Optisch meer ruimte

Dit woonidee is op verschillende manieren toe te passen in het interieur. Je kunt met muurtegels een grote ruimte sfeervoller mee maken zoals Helmer en Muriël, maar het is ook ideaal in kleine ruimtes. Wil je een ruimte hoger en groter laten lijken, plaats de tegels dan verticaal. Het verticale motief zorgt ervoor dat de nadruk wordt gelegd op de hoogte en zo lijkt de ruimte optisch groter.

Tegels makkelijk onderhouden

In het geval van Helmer en Muriël hebben de tegels een mooie plek gekregen in de keuken. Tegels in de keuken is wat onderhoud betreft handig. Met schoonmaakmiddel en ontvetter zijn de keukentegels namelijk in no time schoon. Dit geldt trouwens ook voor tegels in andere ruimtes. Maak je de tegels regelmatig schoon, dan verzeker je jezelf van stralende ruimtes in huis.

nog meer: keuken inspiratie