WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een vlekkeloos mooie én sfeervolle keuken: zo doe je dat

Niets fijner dan lekker in de keuken koken en kletsen, maar ‘m blinkend schoon houden… Da’s net wat minder leuk. Gelukkig hoeft dat helemaal niet veel tijd te kosten of lastig te zijn. Met deze tips uit ‘Weer verliefd op je huis’ blijft jouw keuken vlekkeloos.

In samenwerking met Flexa

Cliché maar waar: de keuken is het kloppend hart in huis. Niet zo gek dus dat de keuken net wat meer poetswerk en onderhoud vraagt, dan de andere ruimtes in huis. En nee, dat hoeft heus niet lastig of tijdrovend te zijn. Alles valt of staat met de keuze voor de juiste materialen en producten.

Vlekafstotende muurverf

Besteed je liever niet veel tijd aan schoonmaken, kies dan voor materialen die weinig onderhoud vergen. Stylist Frans dacht vooruit en koos in aflevering 5 van Weer verliefd op je huis voor muurverf in de kleur Zandsteenbruin van Flexa Easycare Keuken. Een matte, vetbestendige muurverf die je wonderbaarlijk goed kunt schoonmaken, zonder dat de verf beschadigt. Geen overbodige luxe in de keuken. Deze magische muurverf stoot (vet)vlekken af waardoor ze niet in in de verf trekken. Hierdoor kunnen vlekken als sinaasappelsap, ketchup en chocolademelk optimaal verwijderd worden zonder dat de verf beschadigt. En mooi meegenomen: de verf is te mengen in alle Flexa-kleuren. Hallo sfeervolle keuken!

Werkbaar werkblad

Zoals Frans in Odijk liet zien, is het mooi om de kleur van de wanden af te stemmen op de rest van de keuken, zoals het werkblad. Onderhoudsvriendelijke materialen zijn ook hier een must: het werkblad moet tegen een stootje kunnen. Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Een keramisch werkblad is bijvoorbeeld kleurvast en bestand tegen hitte en veel kunststof aanrechtbladen hebben een stoot- en krasvaste toplaag. Ook goed om te weten is dat krassen of vlekken minder zichtbaar zijn op een werkblad met een oppervlaktestructuur.

Mooi én makkelijk

Hoewel de materiaalkeuze allesbepalend is voor de keuken – zowel qua uitstraling als qua onderhoud – komen we er niet onderuit af en toe een doekje over de keuken te moeten halen. Maak het aanrecht en fornuis na gebruik meteen schoon, dat scheelt veel werk. Ook voor de muurverf van Flexa Easycare Keuken geldt: hoe eerder je vlekken weghaalt, hoe makkelijker het gaat. Geknoeid met olie of boter tijdens het bakken? Spetters tomatensaus op de muur? Geen zorgen, even een nat doekje eroverheen en de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Ook een sfeervolle, vlekvrije keuken? Ontdek het complete assortiment van matte en duurzame muurverven van Flexa Easycare Keuken. Eerst de kleur thuis uittesten? Dat kan heel makkelijk met de Flexa Kleurtester. Met deze mini-roller en tester in één zie je exact hoe de kleur op de muur staat en of deze past bij jouw interieur.

nog meer: keuken inspiratie