Een eyecatcher in de keuken dankzij deze tips

Keukenkasten Kvik, keukenblad en spatwand van Arabscato-marmer Stoned. Kraan Quooker. Barkrukken Detjer. Hanglamp Gubi. Kandelaar Hübsch. Kan raawii. Travertin vaas Column, zwarte, marmeren snijplank en wijnkoeler Stoned. Potjes naast het fornuis 101CPH. Beeld styling en fotografie Ellis van Aart, Michiel Bosman
Beeld styling en fotografie Ellis van Aart, Michiel Bosman

De keuken is in veel huishoudens de meest gebruikte ruimte in huis. Het is dan ook fijn als deze ruimte er mooi uitziet. In een handomdraai laat je de keuken schitteren door bijvoorbeeld een werkblad te laten doorlopen. Klinkt misschien onlogisch, maar het is prachtig. John en Derkan gingen je voor met dit toffe woonidee. Benieuwd hoe zij hun keuken hebben laten schitteren? Ontdek het hier.

Droomhuis

Derkan en John vonden na lang zoeken hun droomhuis is het Gooise dorp, Bussum. Toen ze de drempel van de woning overstapte wisten ze dat dit hun paleis ging worden. Wel was het huis slecht onderhouden. ‘De struiken stonden tot aan de dakgoot.’ Binnen werden ze verrast door een kleurpalet van geel, turquoise en auberginepaars. ‘Uiteindelijk is het toch een flinke verbouwing geworden’. Beneden verwijderden ze een muur waardoor er een grote leefkeuken is ontstaan, verlaagde plafonds zijn eruit gesloopt en de mooie oude elementen in het huis hebben ze opgeknapt.

Lees verder onder de advertentie

Leefkeuken met eyecatcher

De grote leefkeuken is voor het stel niet geheel onbelangrijk. Integendeel. Omdat ze hier veel tijd doorbrengen moest ook deze ruimte er uniek uitzien. Dit is Derkan en John zeker gelukt. Het stel heeft ervoor gekozen om het werkblad te laten doorlopen in het keukenblok. Zo wordt het als het ware een op zichzelf staande eyecatcher en voelt het meer als een geheel. Vooral omdat ze gekozen hebben voor prachtig materiaal zoals deze marmersoort. Marmer geeft een frisse en luxe uitstraling aan de ruimte en is ook nog een tijdloos. Het is dus een goede investering.

Waar moet je rekening mee houden

Een algemene misvatting over marmer is dat het een bouwmateriaal is voor huishoudens met een hoog inkomen. Dit komt omdat een keuken van marmer er luxe uitziet. Toch kan marmer kosteneffectief zijn, afhankelijk van welk soort marmer je koopt. Daarnaast kan een marmeren oppervlak handig zijn tijdens het koken, omdat het van nature koel is. Hoewel het materiaal hoge temperaturen aan zou moeten kunnen, wil je dat liever niet testen. De kans op verkleuring en verbranding van het werkblad is altijd aanwezig. Gebruik daarom altijd onderzetters wanneer je iets warms neerzet.

Marmer combineren

Hoe combineer je dit prachtige materiaal nu in de keuken? Daar zijn veel verschillende opties voor. Marmer is uniek en je vindt het in verschillende kleuren. Om marmer te combineren ga je het beste voor zachte, vergrijsde kleuren. Zo springt het materiaal er echt uit. Daarnaast is het ook mooi om marmer te combineren met hout, denk aan een houten vloer bijvoorbeeld. Tot slot is marmer gecombineerd met zwart ook een prachtige optie. Derkan en John vonden dit ook het mooist en kozen voor zwarte keukenkasten, zwarte kranen en zwarte keukenapparatuur.

Lees verder onder de advertentie

Moois voor in de keuken…

Bron: beeld: styling en fotografie Ellis van Aart, Michiel Bosman