Koken met ups en downs
Het is een lange dag geweest, je komt thuis en je wilt beginnen met koken. Het verloopt alleen niet helemaal zoals je had gewild. De roomboter is nog hard en je moet al die blaadjes nog van de peterselie plukken, want ja, die wil je gebruiken. Dit kan allemaal een stuk sneller, want je kunt je keukenspullen óók op deze manier gebruiken.
1. De perfecte pulled chicken
Je handen verbranden aan de loeihete kip om er pulled chicken van te maken, dat hoeft vanaf nu niet meer! Doe de kip na het koken in een schaal en pak er een handmixer of soortgelijke keukenmachine bij. Gebruik dit om de kip klein te maken en voilà, zo heb jij binnen no-time de perfecte pulled chicken op tafel staan zónder je handen te verbranden.
2. Smeerbare roomboter
Eindeloos wachten tot je de roomboter of margarine kunt gebruiken. Dát hoeft met deze hack niet meer. Pak een glas of klein bakje die breder en hoger is dan de boter. Maak het bakje warm onder de hete kraan of doe er wat kokend water in. Laat het glas opwarmen, giet het water eruit, droog het warme glas af en zet het op z'n kop over de boter heen. Na een paar seconden is de boter smeerbaar, zonder dat ie gesmolten is.
3. De schuivende snijplank
Laat je net een indrukwekkende haktechniek los op je komkommer, verschuift de snijplank. Vervelend. Hoe voorkom je dit? Leg er een vochtige vaatdoek of een stuk vochtig keukenpapier onder. Tip: als je een snijplank met antisliprand, zoals deze, gebruikt, heb je ook geen last meer van een schuivende snijplank.
LEES OOK
5x tips voor meer werkruimte in de keuken
4. Peterselieplukker
Verse peterselie gebruiken in een gerecht, heerlijk! Er is alleen één nadeel: het loshalen van de blaadjes. Er blijft altijd wat achter, of je breekt per ongeluk de stengel af. De oplossing ligt in de keukenlade: een rasp. Pak een rasp en steek de stengel vanaf de buitenkant door één van de gaatjes. Trek vervolgens de stengel door het gaatje en de blaadjes vallen een voor een van de stengel af. Tip: probeer dit ook met rode bessen.
5. Eieren splitsen
Soms heb je bij het bakken van een cake wat meer eigeel of juist wat meer eiwit nodig. Het is nogal een gedoe om te twee van elkaar te scheiden. Leg volgende keer een spatel met gaatjes (zoals deze of deze spaghettilepel) op een bakje en breek hierboven een ei open. Het eiwit zal in het bakje vallen, terwijl het eigeel op de spatel blijft liggen.