WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Geef fruit een plek met deze creatieve oplossingen

Je hebt het iedere dag nodig: fruit. Zo iets belangrijks verdient een mooie plek. De meeste mensen hebben wel een fruitschaal in de keuken staan, maar fruit opbergen kan ook op andere leuke manieren.

fruit schaal
fruitschaal

De oude vertrouwde fruitschaal

Er is natuurlijk niets mis met een fruitschaal of mand. Deze vind je in de meeste keukens. Maar hoe zorg je ervoor dat het er net wat unieker uitziet? Ga voor een bijzonder exemplaar. De keuze uit schalen en manden voor fruit is erg groot. Kijk bijvoorbeeld naar deze fruitschalen in de vtwonen shop. Of maak zelf een goudkleurige fruitschaal met deze DIY.

Opstapelen maar

Meerdere schalen naast elkaar nemen natuurlijk extra ruimte in op het aanrecht. Een betere oplossing? Ga voor een fruitschaal met meerdere verdiepingen. Deze fruitschaal heeft verschillende lagen. Helemaal leuk: je kunt zelf kiezen hoe hoog de fruitschaal wordt. Het ziet er leuk uit en zorgt voor meer ruimte.

Rondrijden

Voor de échte fruitfan is dit een ideale opbergplek: een rijdende keukentrolley. Handig, omdat je er veel fruit in kwijt kunt en ruimte overhoudt voor andere dingen, zoals mooi servies en kookboeken. En staat ie in de weg? Dan rol je hem zo naar een andere hoek. Zelf een keukentrolley maken? Bekijk deze DIY.

SHOP
Keukentrolley van vtwonen by fonQ

Aan de muur

Een fruitschaal of -mand staat meestal op het aanrecht, maar het kan ook aan de muur. Hoe dan? Maak bijvoorbeeld zelf een netje of schaf er een aan en hang het aan de muur. Zo bespaar je meer ruimte op het aanrecht. En je kunt een grote hoeveelheid fruit kwijt in een net. Zorg dat het net stevig is, zoals bijvoorbeeld dit herbruikbare mesh opbergnet voor fruit en groente.

fruit net
zwarte 2-laags fruitschaal
quvio fruitmand 2 laags – metaal – zwart; vtwonen by fonQ € 34,95

LEES OOK
Zo verban je vervelende fruitvliegjes uit de keuken

Opbergers shoppen…

nog meer: keuken inspiratie