WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Weinig licht? Deze planten overleven in het donker

De meeste planten hebben licht nodig om te overleven. Grote kans dat er daarom een paar grote kamerplanten bij jou voor het raam staan te schitteren. Maar gelukkig gaat die behoefte aan licht niet voor alle planten op. Deze planten kun je zelfs kwijt op de donkerste plekken in huis.

vtwonen AH | plantenactie albert heijn

Sansevieria

De Sansevieria wordt ook wel vrouwentong genoemd. Haar krachtige bladeren blijven mooi groen en recht overeind staan, ook al kijk je er weken niet naar om. Perfect dus voor mensen zonder groene vingers.

Philodendron

De Philodendron is een makkelijke plantenfamilie. Er bestaan talloze soorten en deze planten kunnen prima overleven met weinig licht.

Polyscias

Dit kleine boompje met zijn prachtige ronde blaadjes kun je een mooi plekje geven in een donkere hoek. Als je de Polyscias goed verzorgt en regelmatig water geeft, kan ie zelfs hoger dan een meter worden!

Zamioculcas

Deze kamerplant heeft weinig verzorging nodig, maar groeit als kool. Ook op een donker plekje is het voor de Zamioculcas prima vertoeven. 

Aglaonema

De Aglaonema groeit onder andere bomen en planten in het tropisch regenwoud en is het dus gewend om maar weinig licht te krijgen. Een donker plekje in huis vindt de Aglaonema daarom ook prima, al groeit hij wel vele malen sneller met veel licht. 

Graslelie

De graslelie, oftewel Chlorophytum comosum, gaat dood in direct zonlicht. De plant een donker plekje geven is daarom helemaal geen slecht idee. Met zijn sprieterige bladeren kan de graslelie ook door als hangplant. Ook leuk in een hangende bloempot. En je kunt ‘m ook heel goed stekken.

Dracaena

Ben je niet gezegend met groene vingers? Dat is geen probleem voor een Dracaena: hij kan een hoop hebben. En dus ook te weinig licht. Pas alleen op met water geven: dit moet niet te veel zijn. Gebruik er een gieter voor.

Bromelia

Op zoek naar iets kleurrijks voor op een donkere plek in huis? Ga dan voor de Bromelia. Zelfs met alleen kunstlicht overleeft deze bloemrijke plant het nog. 

Tip: heb je zoveel planten in huis dat het wel een jungle lijkt? Bekijk dan de video van vtwonen stylist Marianne over het stylen met planten.

Shop mooie bloempotten…

nog meer: Kamerplanten