Deze kamerplanten zijn een no go met huisdieren

Bank Zitmaxx Wonen, vloerkleed Louis de Poortere, bijzettafel Hay, plaid Kwantum. Lage kruk Marktplaats, hoge kruk uit de inboedel van het huis. Rieten plantenmanden Xenos, schilderij op de grond Wally Elenbaas, schilderij van ballerina Herman Bieling, witte staande lamp Big Shadow van Cappellini. Beeld vtwonen 05-2021 | fotografie Peggy Janssen | tekst Cathelijne van Wingerden
Beeld vtwonen 05-2021 | fotografie Peggy Janssen | tekst Cathelijne van Wingerden

Zijn jij én je huisdier dol op planten? Check dan voor de aankoop van weer een nieuwe kamerplant even of ie niet giftig is. Want van één hap van een Monstera kan een kat of hond al flink ziek worden.

Lees verder onder de advertentie

Monstera

Mooi is ie zeker, de Monstera. Deze gatenplant groeit onder de juiste omstandigheden uit tot gigantische proporties en is er dus geen eentje die je hoog boven op een kast – weg van hond, konijn of kat – zet. Bedenk daarom goed of je deze giftige kamerplant aandurft, want knagende en likkende huisdieren kunnen diarree en huidproblemen krijgen door de aanraking met het sap in de stengel en bladeren. En katten kunnen er zelfs nierproblemen door krijgen.

Stippenplant

De Begonia Maculata is met stip een van de vrolijkste planten, maar ook een van de meest verraderlijke. Het sap van de stippenplant irriteert de huid en slijmvliezen, is vochtafdrijvend en kan zorgen voor misselijkheid. Hang ‘m in een bloempot op een plek waar je kat of kind onmogelijk bij kan dus.

LEES OOK
Waar hang ik m’n hangplant?

Lees verder onder de advertentie

Dieffenbachia

De Dieffenbachia is er eentje om rekening mee te houden. Deze giftige kamerplant heeft kristallen in zijn cellen die bij inname een brandend gevoel en zwellingen bij huisdieren en mensen kunnen veroorzaken. Dus ook bij kleine kinderen met grijpgrage handjes is het oppassen geblazen. Zo’n zwelling is niet alleen een naar gevoel, in het ergste geval kan zelfs verstikking het gevolg zijn.

Yucca

De Yucca is een echte survivor en ideaal als groene vingers ver te zoeken zijn. Het nadeel van deze kamerplant is dat het blad scherpe vezels heeft die de darmen kunnen beschadigen als ervan gegeten wordt. Bovendien geeft het sap uit de bladeren irritaties op de huid van je huisdier.

LEES OOK
Dit zijn mooie én makkelijke kamerplanten

Lees verder onder de advertentie

Ficus

De Ficus is ook zo’n plant waar je op kunt bouwen, op zijn makkelijke verzorging dan. Want zijn andere karaktereigenschappen zijn iets minder prettig. Van het witte melksap krijg je namelijk irritaties en braakneigingen, houd jonge kinderen en huisdieren dus ver weg van deze plant.

Andere giftige kamerplanten

Bij deze planten moet je ook extra oppassen met huisdieren:

  • Kerstster
  • Philodendron
  • Aronskelk
  • Alocasia
  • Anthurium
  • Cyclaam
  • Euphorbia
Lees verder onder de advertentie

De hoogte in!

Lees ook

beeld vtwonen Beeld

Woonaccessoires Net echt of net niet: de voor- en nadelen van kunstplanten

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

schoonmaken Deze dieren wonen bij jou (zonder dat je het weet)

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

shopping Jij blij, huisdier blij: mooie items voor je viervoeter

beeld vtwonen Beeld

tuin en terras 5x planten met bijzondere bladeren

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 05-2021 | fotografie Peggy Janssen