Zo maak je thuis de lekkerste koffie als een echte barista

beeld vtwonen Beeld

Opstaan, douchen, aankleden, ontbijten en dan… koffie! In Interieurtalent gezocht met vtwonen zagen we hoe fijn een speciale koffiecorner in huis kan zijn. Haal de barista in jezelf naar boven en zet thuis de lekkerste koffie in stijl, met deze (styling)tips.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Philips Domestic Appliances

Stap een willekeurige koffiebar binnen en je ziet direct een barista staan. Een specialist die precies weet hoe je de perfecte kop koffie zet. Droom je ervan om thuis ook koffie te maken als een ware barista? Dat kan! Als je maar over de juiste tools beschikt. Maar wat is er allemaal nodig voor een goed uitgeruste koffiecorner in de keuken? En hoe presenteer je die dampende cappuccino of latte macchiato zo mooi mogelijk? Wij doken in de wondere wereld van het zwarte goud en verzamelden (styling)tips om thuis de barista te kunnen uithangen.

Espresso, per favore!

Waar zouden we zijn zonder een goede espressomachine? In aflevering 1 van Interieurtalent gezocht met vtwonen koos stylingtalent Sam Everaerts voor de LatteGo 5400 Serie van Philips. Met dit handige apparaat bereid je thuis heel eenvoudig je favoriete koffie. Er is namelijk keuze uit maar liefst twaalf verschillende koffievariaties met verse bonen. Extra fijn: stel zelf je persoonlijke voorkeuren in voor de koffiesterkte en de hoeveelheid koffie en melk. Sta je alleen nog voor de keuze of je gaat voor een krachtige espresso, schuimende cappuccino of toch een flat white? Imponeer je vrienden met de heerlijkste koffies, die net zo goed smaken als bij dat hippe koffietentje om de hoek.

Serveer de koffie in stijl

Natuurlijk staat kwaliteit voorop: verse koffiebonen maken een wereld van verschil. Maar het oog wil ook wat. Geloof ons, die dampende koffie smaakt nóg lekkerder in een mooi kopje. Gebruik daarom je mooiste mokken om de koffie te serveren, bijvoorbeeld van kleurrijk keramiek. Dé truc van professionals: verwarm de kopjes eerst voor. Giet je de drank in een koud kopje, dan doet dit afbreuk aan de smaak van de koffie. En dat is natuurlijk zonde. Hoe kleiner de koffie (lees: een espresso), hoe warmer het kopje moet zijn.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Uitnodigende koffiecorner

Iedere thuisbarista heeft een mooie koffiecorner nodig. In Interieurtalent gezocht met vtwonen creëerde Sam hiervoor een speciaal hoekje in de woonkamer. Want espressomachines worden steeds mooier en mogen dus gezien worden. Style de koffiecorner af met je favoriete kopjes en zet een paar leuke potten neer met koffiebonen, lepels of koekjes. Vergeet ook niet om de koffiecorner verder te decoreren met accessoires. Denk aan boeken – een koffiebijbel bijvoorbeeld – een mooie plant of een vaas met bloemen.

En dan…. met één druk op de knop genieten van je favoriete koffie! Ontdek alle Philips volautomatische espressomachines en til je dagelijkse koffieroutine naar een hoger niveau.

Bron: In samenwerking met Philips

Lees verder onder de advertentie