Zo style je de salontafel

De kans is groot dat je er al eentje in huis hebt: een salontafel. Toch bestaan er oneindig veel mogelijkheden om ze te stylen of om ermee te variëren. Wij laten je zien hoe.

Stoer en stevig

Misschien heb je thuis wel materiaal liggen waar je al heel wat mee kan. Snuffel eens door je tuinhuis en tover wat oude pallets om tot een uniek salon met een stoere uitstraling. Kies je ervoor om de ruwe structuur te behouden, schuur je pallet dan gewoon af. Wil je graag een  afgewerkte variant? Geef ‘m dan nog een likje verf. Zo krijgt je salontafel in no-time een nieuwe look. Als je twee pallets op elkaar plaatst, heb je zelfs een kleine opbergruimte voor tijdschriften en dekens. Onbewerkt hout beschermen tegen water – en vetvlekken doe je met een impregneerspray.

Wil je liever eens wat anders? Plaats je palletsalontafel dan in een hoek en voorzie ‘m van wat kussens!

More is more

Een grote salontafel laat je woonkamer soms kleiner lijken. Ga daarom voor meerdere, kleinere exemplaren. Door tafeltjes van verschillende afmetingen te combineren, krijg je een speels en modern effect. Kleed het geheel aan met vaasjes en wat groen (zoals olijftakken) en je bent klaar om je bezoek te ontvangen.

Kostbaarheid op zolder

Op zolder heb je vast en zeker nog een oude, houten kist staan. Haal ‘m dan snel onder het stof vandaan en maak er een salontafel. Kleed het authentieke stuk aan met wat moderne elementen. Met een gouden schaal met kaarsen, vetplantjes of wat tijdschriften heb je meteen een goede balans tussen oud en nieuw. Aan de slag!

Benieuwd hoe je meteen de hele zolder aanpakt? Wij geven je alvast 3 stylingideeën.

Bron: beeld 1 – Fotografie Jonah Samyn – Styling door vtwonen stylisten Ozanne en Guillemine Mertens | beeld 2 – Cathrine Aarsland

nog meer: wooninspiratie