WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met deze trucs blijft het huis na kerst ook gezellig

Er zijn grofweg twee categorieën mensen te onderscheiden: de mensen die blij zijn dat alle kerstrommel de deur weer uit kan en de mensen die het daarna toch wel kaal en leeg vinden aanvoelen. Speciaal voor die laatste categorie: zó maak je het huis na kerst weer gezellig.

woonkamer liza

Maak het gezellig in huis na kerst

De omschakeling van een boom met lampjes en kerstballen, guirlandes door het huis en andere kerstversiering naar helemaal niets, kan best weer even wennen zijn. Je huis voelt dan ineens leeg en ongezellig. Hoog tijd om daar iets aan te doen!

LEES OOK
Schoonmaakfouten die (bijna) iedereen maakt

1. Licht in de duisternis

De tijd van de lampjes in de bomen is dan wel voorbij, het is nog steeds vroeg donker en laat licht. Haal de tafellampen weer tevoorschijn en draai er mooie lampen in. Warm licht geeft – zoals de naam al doet vermoeden – de meeste sfeer. Zet verschillende kaarsen in kandelaren neer en speel daarin met hoogtes. Een geurkaars in een heerlijke lentegeur doet het ook altijd goed.

2. Hergebruik je kerstboom

Wat groen in huis is altijd goed voor de sfeer. Je kunt natuurlijk naar het tuincentrum gaan en prachtige nieuwe kamerplanten neerzetten, maar je zou ook het dennengroen van de kerstboom kunnen gebruiken. Knip de takken af en zet deze in verschillende vazen door het huis. Moet jij eens kijken hoe gezellig het wordt.

LEES OOK
Sneller schoonmaken met deze 4 cheats

3. Spullen met een herinnering

Om plaats te maken voor de kerstspullen, heb je misschien de ‘gewone’ woonaccessoires even opgeruimd. Haal ze weer tevoorschijn en kijk eens goed naar de spullen met een herinnering. Verander eventuele foto’s in fotolijsten voor nieuwe en geef ze een mooie plek in huis. Door spullen met een emotionele waarde een prominente plek te geven in het interieur, maak je het meteen meer eigen. Bekijk ook deze tips voor het stylen van souvenirs.

4. Upgrade de woonaccessoires

Wissel eens van woonaccessoires. Ga voor nieuwe kussens in frisse kleuren en verruil het plaid eens voor een ander. Meer te besteden? Een nieuw vloerkleed, een mooie tafellamp of een andere eyecatcher in het interieur kan de boel ook flink opfrissen.

LEES OOK
Een woonkamer inrichten en indelen doe je zo

5. Richt opnieuw in

Heb je de ruimte om te schuiven met meubels in het huis? Dan is dit het goede moment daarvoor. Zet de bank eens op een andere plek of schuif een sidetable op de plek waar de kerstboom eerst stond. Je zult zien: je bent ineens maar wat blij dat die kerstspullen de deur weer uit zijn.

nog meer: wooninspiratie